mascareta no obligatoria

En aquesta pàgina hem seguit en directe l’última hora sobre el coronavirus a Catalunya i les restriccions. Aquest dimarts, ens ha deixat com a titular que Salut ha anunciat per error l’inici de la vacunació de les persones de 30 a 39 anys. A més, hem estat pendents de la Comissió de Salut Pública, que finalment no ha debatut quan eliminarà la mascareta a l’aire lliure. També hem seguit l’evolució de la situació epidemiològica i hem actualitzat les dades sobre la vacunació.

Últimes notícies del coronavirus del 15 de juny

Casos, PCR, hospitalitzacions i UCI

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova superen els 635.233 a Catalunya. Del 7 al 13 de juny es van detectar 3.036 positius amb una prova diagnòstica. Segons l’últim balanç de Salut, hi ha 546 persones ingressades als hospitals. A les UCI hi ha 185 pacients crítics. Al juny el balanç està per sota de les 20 defuncions setmanals i des de l’inici de la pandèmia, són 22.232 persones.

BALANÇ D’ESPANYA: 3.745.199 casos confirmats (PCR i TA) i 80.579 morts
BALANÇ DE CATALUNYA: 635.233 casos (PCR i TA) i22.232 morts

22:00
   

Fins aquí el seguiment sobre el coronavirus a Catalunya

En aquests moments finalitzem el seguiment en directe de l’actualitat sobre la covid-19 a Barcelona i a Catalunya. Tornarem demà. Un dia més, moltes gràcies per seguir-nos!

21:56
   

Què necessites per posar-te la vacuna si marxes d’Erasmus?

Salut ha anunciat que els estudiants d’Erasmus de Catalunya ja poden posar-se la vacuna de la covid abans de marxar a l’estranger. Es poden vacunar tots els alumnes que properament comencin estades a l’estranger amb el programa Erasmus+, abans que s’obri el període corresponent a la seva franja d’edat. Per poder demanar la vacuna si ets un d’aquests estudiants, caldrà que portis un certificat de la universitat, signat pel secretari o secretària del centre on es cursa el grau universitari, amb el vistiplau del director o directora per acreditar que, efectivament, es participa al programa Erasmus+

21:43
   

Salut vol abordar l’eliminació de la mascareta a la Interterritorial de Salut

Fonts del Departament de Salut apunten que el govern de la Generalitat ha demanat que es debati l’eliminació de l’ús de la mascareta als exteriors en el Consell Interterritorial d’aquest dimecres. Recordem que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja havia fet aquesta petició a principis de setmana, i que algunes informacions apuntaven que el tema s’abordaria aquesta tarda a la trobada entre Sanitat i les comunitats autònomes, però finalment no ha estat així. 

21:20
   

Revetlla de Sant Joan 2021: on celebrar-la a Barcelona?

Estàs pensant on celebrar la revetlla de Sant Joan del 2021? A Barcelona, entitats i associacions de veïns organitzen sempre un munt d’activitats i festes al carrer. Aquest any, però, caldrà que s’ajustin a les restriccions i mesures per la covid vigents a Catalunya. Tot i així, el Procicat ja ha donat llum verda a la possibilitat de celebrar festes majors i revetlles a Catalunya des d’aquest juny. Aquí et donem algunes opcions per gaudir de la nit.

 

21:06
   

Només el 0,14 % dels vacunats han patit efectes adversos

Sanitat ha registrat prop de 24.500 notificacions de reaccions adverses a les vacunes contra la covid. Això significa que hi ha 93 casos per cada 100.000 dosis administrades o, dit d’una altra manera, que només el 0,14 % dels vaccinats han experimentat una reacció adversa.

20:45
   

Necessito PCR per viatjar a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera? Requisits per anar a les Balears

Amb la proximitat de l’estiu i l’avanç del ritme de vacunació, cada cop són més els qui es plantegen anar de vacances aquest estiu 2021, després de les restriccions a Catalunya de l’any passat. Aquest any encara hi ha moltes mesures de la covid vigents, com la necessitat de tenir una PCR, estar vacunat de la covid, dur el certificat de vacunació o passaport covid, però es permet fer turisme i sortir de la comunitat autònoma. En aquesta pàgina t’expliquem què necessites si vols passar uns dies de descans a les Balears. 

Necessito PCR per viatjar a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera? Requisits per anar a Balears

20:21
   

Quines són les mesures anticovid vigents a Catalunya?

Les restriccions a Catalunya i les mesures per la covid continuen flexibilitzant-se atès que la situació epidemiològica millora a mesura que avancen les setmanes. El govern català i el Procicat han tornat a aplicar modificacions i noves obertures des del dilluns 7 de juny. Consulta en aquesta pàgina quines són les mesures vigents

19:56
   

Un 29 % dels catalans tenen la pauta completa de vacunació 

La vacunació a Catalunya per frenar la covid està en marxa des del 27 de desembre, quan es va punxar la primera vacuna. Des d’aleshores, la Generalitat administra centenars de dosis diàriament. Amb dades fins al 14 de juny, el nombre de persones vacunades com a mínim amb la primera dosi és de 3.408.951. Això suposa el 44,1 % de la població de Catalunya i 1.925.359 n’han rebut una segona. Si hi afegim els vaccins monodosi, en total, 2.076.064 persones ja han rebut la pauta completa, el 26,9 % dels catalans.

19:34
   

L’eliminació de la mascareta a l’exterior continua sense data

Es manté la incògnita sobre la data de supressió de la mascareta als exteriors. Algunes informacions apuntaven que la Comissió de Salut Pública d’aquesta tarda debatria aquesta qüestió, però fonts del Ministeri de Sanitat asseguren que “no s’ha tractat”. En canvi sí que s’ha aprovat la creació de nous grups de vacunació. L’11 estarà format per persones de 30 a 39 anys; el 12, pels de 20 a 29; i el 13, pels de 12 a 19 anys. Aquests grups podran coincidir, mantenint l’ordre descendent d’edat.

19:18
   

Salut vol informar sobre quina vacuna es posarà a l’hora de reservar la cita 

El Departament de Salut treballa per informar de quina vacuna de la covid-19 es posarà quan es demana la cita per a la primera dosi. En alguns casos ja s’està concretant, quan es rep el missatge de confirmació de la cita de vacunació, segons ha avançat TV3. La ciutadania pot anul·lar la cita i això està permetent a la pràctica que pugui acabar escollint la vacuna que rebrà, ja que pot seleccionar diversos punts de vacunació fins que arriba al vaccí de la companyia que buscava, informa la televisió pública de Catalunya.

19:01
   

Vilanova i la Geltrú també tancarà les platges per la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit tancar l’accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan. La intenció inicial del consistori era mantenir-les obertes i limitar-hi les reunions a un màxim de 10 persones amb mascareta, però el tancament del litoral de Castelldefels, Gavà i Viladecans els ha fet canviar d’opinió per evitar l’efecte rebot. En canvi, sí que es permetrà l’accés a les guinguetes de platja fins a la una de la matinada.

Revetlla de Sant Joan a la platja

18:41
   

Sanitat notifica 3.432 contagis, el mínim des de l’estiu passat

El Ministeri de Sanitat ha afegit 3.432 contagis més, el mínim des de l’estiu passat. Des de l’inici de la pandèmia, Espanya ha registrat 3.745.199 casos de covid-19 i 80.579 defuncions, 62 més que el dia anterior. 

18:25
   

Dos de cada 10 barcelonins de 40 a 44 anys ja s’han vacunat amb una dosi

De moment, amb dades fins al 14 de juny, s’han vacunat com a mínim amb una dosi 747.708 persones, un 45,2 % de la població. El 29 % dels barcelonins tenen la pauta completa. Per grups d’edat, la vacunació de la població de 40 a 44 anys avança i ja hi ha un 20 % amb una punxada com a mínim.

 
18:07
   

Espanya ja té 13 milions de persones amb pauta completa

La campanya de vacunació avança a bon ritme. Aquest dimarts, Espanya ha arribat als 13 milions de persones vacunades amb pauta completa, és a dir, immunitzades contra la covid. A més, segons el Ministeri de Sanitat, un 45,8 % dels ciutadans han rebut almenys una punxada. 

17:50
   

Darias destaca la lluita conjunta d’Europa contra la covid

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha destacat en el Consell de Ministres de Salut de la Unió Europea el treball conjunt que han fet els estats membres per gestionar la pandèmia de la covid. “Europa s’ha tornat a trobar amb Europa”, ha dit Darias, qui també ha subratllat que Espanya és el primer país de la Unió a tenir vacunada el 100 % de la població major de 80 anys. La ministra finalment ha recordat la necessitat de fer arribar els vaccins arreu del món. “No estarem protegits fins que ho estigui tota la humanitat”, ha conclòs.

Carolina Darias ministra Sanitat

17:31
   

Salut anuncia, per error, la convocatòria de vacunació per a les persones de 30 a 39 anys

El Departament de Salut ha anunciat, per error, que les persones que tenen entre 30 i 39 anys podrien ser vacunades contra la covid-19 durant les setmanes vinents. En el text de Salut, s’anunciava que les primeres que podrien demanar cita eren les de més edat. Concretament, les que van néixer l’any 1982. Minuts després, però, Salut ha rectificat i ha explicat que ha estat un error

17:18
   

Una de cada dues persones de 45 a 49 anys ja han rebut una punxada a Catalunya

Per franges d’edat, la població més gran, i en la qual es concentra més el risc, és la que té percentatges més elevats de vacunació, tant amb primera dosi com amb pauta completa. A partir dels 70 anys, més del 90 % (o gairebé) de la població de cada franja ha rebut una punxada del vaccí. A banda de les persones d’edat més avançada, els ciutadans dels 55 als 59 anys també destaquen per estar immunitzats, ja que el 57 % tenen la pauta completa. La xifra contrasta amb la situació de les persones que tenen entre 60 i 69 anys, encara pendents de rebre la segona dosi. Els catalans de 45 a 49 estan a punt d’arribar a la meitat de vacunats com a mínim amb una dosi.

 
16:59
   

La vacuna d’AstraZeneca evita fins a un 92 % d’hospitalitzacions per la variant delta

Un nou estudi de la sanitat pública anglesa demostra que la vacuna d’AstraZeneca també és eficaç contra la variant delta de la covid, sorgida a l’Índia. En concret la recerca apunta que, després de la segona punxada, s’eviten fins a un 92 % de les hospitalitzacions i el 100 % de les morts.

 

16:42
   

Prorrogada la restricció als vols procedents de Sud-àfrica i el Brasil

El Consell de Ministres ha aprovat la desena pròrroga de les restriccions als vols procedents de Sud-àfrica i el Brasil amb la intenció de frenar l’expansió de les variants de la covid-19 detectades en aquests dos països. La limitació estarà vigent fins al 6 de juliol i no afecta els avions que transportin passatgers de nacionalitat espanyola o andorrana.

avió volant cel a punt d'aterrar

16:27
   

Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes registra la taxa més alta

L’àrea bàsica de salut 05D, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, que engloba el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, és on trobem l’Rt més alta, amb 2,95 possibles contagis de mitjana per cada cas positiu, segons l’últim balanç. La més baixa, 0,32, se situa en l’àrea bàsica de salut 09E, de Sant Andreu, que inclou el Bon Pastor i part del barri de Baró de Viver.

16:11
   

12,8 milions d’espanyols tenen la pauta completa

A Espanya, 12,8 milions de persones han rebut la pauta completa de la vacuna. També s’han registrat 746 positius en les últimes 24 hores i els acumulats des de l’inici del coronavirus sumen 3.741.767 persones confirmades amb una prova PCR o test d’antígens. Les darreres dades xifren el nombre de morts en 80.517, 51 en la darrera setmana.

15:54
   

La taxa de contagi de Barcelona torna a superar l’1 

L’Rt a Barcelona torna a estar per sobre de l’1 després de quatre dies mantenint-s’hi per sota. Segons l’últim balanç, es troba en l’1,02 amb data de l’11 de juny, la dada més recent publicada. Això vol dir que actualment un positiu de covid-19 pot encomanar la malaltia, de mitjana, a una persona durant una setmana.

15:36
   

La Generalitat preveu recuperar més d’11.000 M € de despesa turística el 2021

El govern preveu recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística el 2021, segons l’informe sobre l’activitat turística dels principals mercats emissors que ha presentat el Departament d’Empresa i Treball en el Consell Executiu. Tot i la recuperació del sector, les dades previstes aquest any són lluny de les xifres del 2019 i d’una total normalització de l’activitat turística a Catalunya. Fa dos anys, la destinació catalana va rebre 19,3 milions de turistes i va registrar una despesa de 31.318,8 milions d’euros.

Turisme aeroport

15:18
   

El sector pirotècnic preveu recuperar les vendes de petards prepandèmia per la revetlla de Sant Joan

El compte enrere per a la revetlla de Sant Joan està en marxa i el sector pirotècnic està a punt per a la venda de petards. A partir d’aquest dimecres, 16 de juny, obriran a Barcelona la majoria de negocis dedicats a vendre’n. El sector preveu recuperar les vendes prepandèmia després de la davallada del Sant Joan del 2020, marcat per les restriccions, i celebren que el Procicat autoritzi la celebració de la revetlla i les festes majors.

botiga petards coronavirus

15:02
   

Durant el juny s’han produït menys 20 defuncions setmanals per covid a Catalunya

Pel que fa a la perspectiva setmanal de defuncions a Catalunya, el balanç del 10 al 16 de maig (49 decessos) va suposar una baixada important a la meitat. La setmana següent es van comunicar 35 morts per covid-19 a Catalunya i, l’última de maig, 28. Al juny el balanç està per sota de les 20 defuncions setmanals.

14:30
   

Macip: “Una sola dosi de la vacuna protegeix menys de la variant delta”

La variant delta, fins ara coneguda com a índia, és més contagiosa que la variant alfa, la britànica. Actualment, segons l’Hospital Vall d’Hebron, suposa el 12 % dels casos que es detecten a Catalunya però està augmentant. El problema principal és que aquelles persones amb una sola dosi de la vacuna també es poden contagiar de coronavirus.

joves carrer

14:17
   

Més de 22.200 morts des de l’inici de la pandèmia

Des de l’inici de la pandèmia s’han produït 22.232 defuncions segons les funeràries. Es confirma que 14.140 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (64 %); 4.566, en residències de gent gran (21 %); 1.183, en domicilis (5 %), i 2.339 són casos no classificables per manca d’informació (11 %). Sobre aquests últims casos, Salut va assegurar que treballaria per reduir-ne el nombre, ja que es tracta de defuncions que s’acaben reclassificant posteriorment i, això, pot esbiaixar el significat de les dades i l’evolució.

coronavirus morts catalunya

14:02
   

La taxa de contagi a Catalunya, torna a ser inferior a l’1

La taxa de contagi Rt, l’índex que indica a quantes persones pot encomanar la malaltia un positiu per covid-19, es va situar en el 0,95 amb data de l’11 de juny, la xifra més recent publicada per Salut. Així doncs, l’indicador ha tornat a ser inferior a l’1 després de superar aquest llindar des del 29 de maig. Durant tot el mes s’hi havia mantingut per sota.

taxa de contagi catalunya

13:52
   

Dos dies de maig amb zero defuncions a Catalunya

Fa més d’un mes, des del 12 de maig, que la mortalitat diària per covid té un dígit, és a dir, està per sota de les 10 defuncions. A més, en dos dies de maig, el 27 i el 30, no es va registrar cap mort. Tot i que les dades ja estarien consolidades, les funeràries notifiquen amb més retards els decessos i, per això, cal anar amb cura a l’hora de parlar de zero morts per covid a Catalunya.

defuncions coronavirus catalunya

13:37
   

El 44 % dels catalans han rebut una vacuna

Des del 27 de desembre s’han vacunat 3.408.951 persones a Catalunya. Representen el 44,1 % de la població. I ja hi ha 2.076.064 persones que han rebut la pauta completa de la vacuna. A Barcelona ciutat s’han immunitzat més de 740.000 persones des de l’inici de la campanya, més del 45 % dels ciutadans.

13:22
   

Un mes amb la positivitat per sota del 4 % a Catalunya

Del 7 al 13 de juny la positivitat va ser del 3,3 % (ha baixat una dècima en una setmana) amb 104.621 proves fetes a la població. La situació és optimista perquè es tracta de la sisena setmana per sota del 5 % que recomana l’OMS per tenir controlada la pandèmia. De fet, en les últimes cinc setmanes, el percentatge ha estat inferior al 4 %.

positivitat coronavirus catalunya

13:10
   

Cada dia de maig es van detectar 750 positius, i a l’abril n’eren 1.544

De mitjana, cada dia de maig es van detectar 750 positius, mentre que a l’abril eren 1.544 casos a Catalunya. La mitjana de contagis ha disminuït a la meitat en un mes. Al juny, de moment, es confirmen 500 casos diaris.

coronavirus catalunya diari

12:58
   

3.036 positius detectats la setmana passada a Catalunya, un 16 % menys que l’anterior

Amb dades provisionals del cap de setmana, que poden augmentar, del 7 al 13 de juny es van detectar 3.036 positius amb una prova diagnòstica. Representen una reducció del 16 % respecte a la setmana anterior. Aquests nivells de contagis són semblants als que hi havia a mitjans de juliol, després del confinament domiciliari. La diferència és que actualment Catalunya encadena set setmanes consecutives amb descens de contagis i al juliol passat, la situació anava de pujada.

coronavirus catalunya setmanal

12:50
   

Menys de 10 defuncions setmanals a Barcelona

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, la setmana passada es van notificar dos decessos per covid-19, però aquesta xifra encara pot augmentar més perquè les funeràries notifiquen amb retard les morts. Si es confirma aquesta xifra, un cop es consolidin les dades, es tractarà del segon balanç setmanal per sota de la desena de defuncions des de finals de juliol del 2020.

defuncions coronavirus catalunya

12:42
   

Plaja compareix per explicar els acords de govern, ara en directe

Comença la roda de premsa de la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, per explicar els acords de govern presos aquest dimarts. La roda de premsa es pot seguir en directe des d’aquesta pàgina.

consell executiu generalitat

12:38
   

Sis setmanes amb la positivitat mitjana per sota del 5 %

El 3,7 % de les proves PCR i tests d’antígens fets a Barcelona la setmana passada, del 7 al 13 de juny, van tenir un resultat positiu. Aquesta xifra iguala la positivitat mitjana de la setmana anterior. Aquest índex es manté per sota del llindar del 5 %, tal com recomana l’OMS per tenir la pandèmia controlada, des de fa sis setmanes.

positivitat coronavirus catalunya

12:25
   

546 ingressats en planta per covid-19 a Catalunya

Actualment hi ha 546 ingressats per covid-19 als hospitals catalans. En les últimes 24 hores el balanç ha pujat amb quatre persones. Però cal tenir en compte que en cap de setmana i festius els ingressos solen augmentar perquè no es donen tantes altes. L’11 de juny va ser el dia en què el còmput es va apropar més als 500 ingressats, la qual cosa no passava des de finals de juliol passat.

hospitalitzats covid catalunya

12:10
   

La FECASARM demana avançar la reobertura de l’oci nocturn al 18 de juny

La FECASARM demana poder reobrir abans del 18 de juny “per evitar un altre episodi de botellades a la ciutat i poder agafar rodatge abans de la revetlla de Sant Joan”. La Generalitat reobrirà l’oci nocturn el 21 de juny. Segons el president de l’entitat, Joaquim Boadas, la mesura servirà com a “única solució a un problema que s’està consolidant, el de les botellades i festes il·legals” a Barcelona.

11:59
   

Salut Pública debat aquest dimarts eliminar la mascareta a l’exterior progressivament

La Comissió de Salut Pública debatrà, en la reunió d’aquest dimarts, la desescalada de l’ús de la mascareta en els espais exteriors. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avançat aquest dilluns que es dona la “situació adequada” per no dur-la a l’exterior i que aquest pas es farà aviat, tot i que, a diferència d’altres ocasions, no va posar dates.

11:45
   

Una setmana amb menys de 200 crítics a l’UCI

Actualment hi ha 185 pacients en estat greu a les UCI catalanes, tant públiques com privades. En l’últim informe de Salut, les UCI s’han omplert amb sis persones. Però el balanç diari està per sota dels 200 crítics des de fa una setmana i és inferior als 250, des de en fa dues.

UCI coronavirus catalunya

11:29
   

141 positius de mitjana al dia durant el maig a Barcelona, a l’abril n’eren 263

Durant el mes de maig es van confirmar 141 positius de covid-19 diaris de mitjana a Barcelona. La mitjana de contagis diaris del mes de maig va ser, per tant, un 46,4 % inferior a la del mes d’abril, quan es van detectar 263 positius de covid-19 cada dia.

coronavirus barcelona diari

11:19
   

Cinquena setmana consecutiva amb menys de mil contagis nous a Barcelona

Amb les dades del cap de setmana provisionals, del 7 al 13 de juny es van detectar 803 positius per covid-19 a Barcelona. Es tracta del cinquè balanç setmanal consecutiu inferior al miler de contagis nous.

coronavirus barcelona setmanal

11:01
   

Els problemes que no resolen els certificats a l’hora de viatjar

El certificat digital de la UE facilitarà la mobilitat comunitària aquest estiu. A més, soluciona alguns problemes que tenien alguns passatgers fins ara. Un dels que feia setmanes que reivindicaven les agències de viatge era que els certificats de vacunació o de PCR només es facilitaven en català o castellà, quan per agafar un vol és necessari en anglès. De fet, algunes persones no van poder viatjar per l’idioma dels documents.

mare i nen en un aeroport

10:44
   

Quina vacuna em toca? Puc triar-la?

Amb l’augment del ritme de vacunació a Catalunya, cada vegada són més les persones que poden demanar hora a Salut, i accedir a la cita prèvia per posar-se la vacuna de la covid, ja que es van obrint noves franges d’edat. I, precisament, l’edat que tinguis és el principal factor que determinarà quina vacuna et toca, tot i que en alguns casos també dependrà del col·lectiu del qual formis part o de si ets una persona de molt alt risc. Cada grup de població té assignat el vaccí d’una farmacèutica, de manera que la ciutadania no té opció de triar.

10:28
   

46 grups confinats a Barcelona, el 95,7 % dels centres funcion amb tots els grups classe

Segons l’últim balanç del Departament d’Educació, a Barcelona hi ha 46 grups confinats, el mateix nombre que en el balanç de dilluns. Aquests grups confinats es troben en 38 escoles i instituts de la ciutat. Per tant, el 95,7 % dels centres educatius de Barcelona funciona amb tots els grups classe.

grups bombolla confinats barcelona

10:08
   

Com demanar hora per vacunar-me de la covid-19

El ritme de vacunació de la covid-19 va augmentant i cada dia es van obrint més possibilitats, punts de vacunació i horaris, al web de cita per a la vacuna de la covid a Catalunya que ha activat Salut. Paral·lelament, Salut també va ampliant franges d’edat per anar vacunant els més joves. T’expliquem com demanar hora per a la vacuna de la covid al CatSalut per a tots aquells que viuen a Catalunya.

como pedir hora vacuna covid cataluña

 

10:03
   

Certificat de la vacuna covid a Catalunya: Com descarregar-lo a través de La Meva Salut?

Ja està disponible la possibilitat de descarregar el certificat de la vacuna de la covid a Catalunya a través de La Meva Salut per a tots aquells que ja tenen administrat el vaccí. Aquest certificat de vacunació, conegut popularment com a “passaport covid” i que permet viatjar pels països de la Unió Europea, ha estat aprovat a Europa i s’anomena oficialment certificat covid digital de la UE.

Passaport verd Covid UE

09:53
   

Compareixen Puigneró i Plaja per explicar els acords de govern

El vicepresident del govern català, Jordi Puigneró, i la portaveu del govern, Patrícia Plaja, explicaran els acords presos durant la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts. La roda de premsa serà a les 12.30 h i es podrà seguir en directe des d’aquesta pàgina.

 

09:35
   

Més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona | MAPA

La campanya de vacunació de la covid a Catalunya funciona a ple rendiment amb l’arribada de milers de dosis a la setmana. El govern català ha ampliat la xarxa de punts de vacunació per no saturar els centres d’atenció primària (CAP) amb altres espais. Quins espais hi ha ja habilitats per vacunar-se i demanar cita? Troba en aquest mapa interactiu els més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona. Tan bon punt s’hi afegeixin més centres, l’actualitzarem.

Mapa de punts de vacunació covid a Barcelona

09:19
   

Reoberta la T2 de l’aeroport de Barcelona-el Prat després de mig any tancada

La Terminal T2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat torna a estar operativa des d’aquest dimarts, 15 de juny. Hi funcionen totes les companyies que hi havia habitualment, abans de tancar. L’aeroport, per tant, recupera la T2 després de 196 dies tancada per la pandèmia, des de l’1 de desembre passat.

09:01
   

La mobilitat del cap de setmana puja un 7,1 % respecte a l’anterior i s’apropa a les xifres prepandèmia

La mobilitat va pujar significativament el darrer cap de setmana i s’apropa ja a la d’abans de la pandèmia a l’estiu. Segons el Servei Català de Trànsit, les setmanes anteriors el trànsit estava entre un 10 i un 12 % per sota de l’equivalent del 2019 però el passat cap de setmana es va situar en un 4,5 % per sota. La mobilitat va pujar el passat cap de setmana, de l’11 al 13 de juny, un 7,1 % de mitjana respecte a la setmana anterior, mentre que les setmanes prèvies l’increment s’havia estabilitzat. Trànsit ha destacat també l’augment de retencions respecte el cap de setmana anterior però també respecte al 2019. Ha lamentat el gran nombre d’accidents, un total de 30, d’entre els quals sis amb sis víctimes mortals, un ferit greu i un de lleu.

trànsit

08:40
   

A quins països puc viatjar l’estiu del 2021 i quines restriccions i requisits tenen? | MAPA

Potser t’estàs plantejant viatjar a un altre país, però has de saber que no tots tenen els mateixos requisits per permetre l’entrada de turistes internacionals. Per això, a través d’aquest mapa de països, resumim els requisits necessaris per poder viatjar, tant si necessites una PCR com si ja has d’estar vacunat. Consulta com són les fronteres per a aquest estiu i planifica les vacances amb temps! Actualitzem aquest mapa amb totes les novetats.

08:20
   

El certificat digital covid de la UE ja es pot descarregar a Catalunya

El passaport covid, anomenat oficialment certificat digital covid de la UE, ja es pot descarregar a Catalunya des de l’aplicació La Meva Salut. El document ja estava previst dins de l’app web des de feia dies, però no ha estat fins a aquest dimarts a la tarda que s’ha activat. El passaport covid ha començat a funcionar a Espanya en el marc d’una prova pilot dins la Unió Europea i, a partir de l’1 de juliol, servirà per poder viatjar per tots els països de la Unió Europea sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.

passaport covid

08:03
   

La Sagrada Família preveu acomiadar part de la plantilla per la falta d’ingressos durant la pandèmia

La Sagrada Família acomiadarà treballadors per la caiguda d’ingressos durant la pandèmia, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. En una carta a la qual ha tingut accés la televisió pública, la direcció del temple justifica la “reestructuració interna durant el segon semestre” per la “delicada” situació econòmica, financera i productiva estructural, sense concretar el nombre d’afectats. Els responsables del monument no preveuen recuperar els ingressos i l’activitat edificativa fins d’aquí a tres exercicis i sempre que no hi hagi “cap contratemps”. L’arribada progressiva de turisme va incentivar la reobertura de la Sagrada Família els caps de setmana fa 15 dies i aquest dilluns ha obert també la venda de tiquets els divendres.

visitants sagrada familia reobertura portes

07:45
   

La fatiga pandèmica implica un relaxament de l’ús de la mascareta al carrer: “Es fa insuportable”

La calor i la fatiga pandèmica fan que cada cop es vegi més gent sense mascareta al carrer, persones que directament la porten abaixada, per sota del nas o penjant de l’orella. A Catalunya, ja fa gairebé un any que cal fer pràcticament tota la vida quotidiana amb mitja cara tapada. El govern seria partidari de relaxar-ne l’ús a l’exterior però abans cal l’autorització estatal.

07:31
   

Què necessites per posar-te la vacuna si ets estudiant d’Erasmus a Catalunya?

Salut ha anunciat que els estudiants d’Erasmus de Catalunya ja poden posar-se la vacuna de la covid abans de marxar a l’estranger. Es poden immunitzar tots els alumnes que properament comencin estades a l’estranger amb el programa Erasmus+, abans que s’obri el període corresponent a la seva franja d’edat.

vacuna erasmus estudiants catalunya

07:15
   

Comencen a posar la segona dosi al grup de 60 a 69 anys vacunat amb AstraZeneca

El Departament de Salut anuncia que, des d’aquest dilluns, 14 de juny, ja poden demanar cita per a la segona dosi de la vacuna anticovid les persones d’entre 60 i 69 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca. Són ciutadans nascuts entre el 1961 i 1952, que van rebre el primer vaccí fa més d’11 setmanes. Salut informa que ja disposa de dosis suficients d’AstraZeneca per cobrir aquest tram de la vacunació.