Ada Colau Ernest Maragall

L’alcaldessa, Ada Colau, i el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, s’han reunit aquest dimecres per primera vegada des del ple d’investidura. La trobada, a proposta de Colau, s’ha allargat durant més d’una hora i mitja amb dinar inclòs. Tots dos no coincidien en privat des de les negociacions que es van fer després del 26-M i que van deixar Maragall a l’oposició, tot i guanyar les eleccions municipals.

Segons fonts consultades per betevé, Colau i Maragall han repassat temes d’actualitat (seguretat, habitatge…) coincidint amb l’inici del mandat i després de la celebració del ple de cartipàs i dos plens extraordinaris, un de seguretat i un altre d’habitatge. La reunió ha servit per reconduir les relacions entre els dos dirigents després de les negociacions fallides entre ERC i BComú per a la investidura.

No s’ha tancat cap acord perquè no era l’objectiu de la trobada. En una entrevista a betevé, Colau va oferir a Maragall un paper protagonista en els acords de ciutat. El líder d’ERC li va respondre aquest dilluns que farien oposició sense rebre instruccions de ningú. La reunió amb Maragall ha obert la ronda de contactes que l’alcaldessa farà amb els líders municipals en les properes setmanes.