façana Glòria Sagrada Família

Ja hi ha data per començar a definir com s’acabarà la façana de la Glòria de la Sagrada Família, la que dona al carrer de Mallorca. L’Ajuntament i la Junta Constructora del temple abordaran el debat a partir de setembre amb entitats veïnals i experts. Els plans d’Antoni Gaudí preveien fer una gran escalinata on ara hi ha un bloc de pisos, que hauria d’anar a terra, amb el consegüent reallotjament dels veïns afectats.

En una roda de premsa per lliurar la llicència d’obres a la Sagrada Família, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que l’Ajuntament vol liderar “un procés de reflexió” sobre unes obres que tenen “impacte de ciutat”. Pel que fa a la posició del govern municipal sobre aquest projecte, ha dit que en tota transformació urbana es prima l’aposta per una ciutat pacificada i la garantia del dret a l’habitatge. “La solució que defensarà l’Ajuntament és la que tingui menys afectacions en aquests dos principis”, ha afirmat.

Façana inacabada el 2026

En el mateix acte, el president de la Junta Constructora del temple, Esteve Camps, ha explicat que el 2026 estarà acabada tota la construcció en vertical de la Sagrada Família, amb l’única excepció de la façana de la Glòria. Després de negociar la llicència d’obres amb l’Ajuntament, Camps ha dit que “estem validats per resoldre la segona fase” que inclou l’escalinata.

Els veïns dels pisos afectats per aquest projecte (uns 3.000) i l’Associació de Veïns de la Sagrada Família fa molt de temps que estan mobilitzats per evitar l’escalinata. De fet, els últims mesos han redoblat la pressió contra el Patronat del temple amb documents que asseguren que l’escalinata no la va dissenyar Gaudí, i també amb manifestacions.