El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que veu el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni “desplaçat a la dreta, de la mà d’un socialisme conservador”. Maragall ho constata, ha dit, després d’analitzar el pacte entre BComú i PSC i “el tarannà de les declaracions”, en al·lusió al que ha dit el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, sobre els menors no acompanyats.

“Sobre la taula hi ha més un govern Collboni-Valls que no pas un govern Colau-Collboni”, ha sentenciat. Sobre les paraules de Batlle, Ernest Maragall ha dit que el tinent d’alcalde representa “la vella ortodoxa de la política de seguretat” que il·lustra “el desplaçament conservador del govern”. El líder municipal d’ERC ha dit que el retorn assistit no és la solució per als menors no acompanyats.

Reunió amb Colau, dimecres

Ernest Maragall ha explicat que aquest dimecres es reunirà amb l’alcaldessa, la primera d’una ronda de trobades que Ada Colau mantindrà amb els caps de grup. Sobre l’oferta que Colau va fer a ERC en una entrevista a betevé, de tenir un paper protagonista, el líder republicà ha respost que ja el tenen perquè van guanyar les eleccions municipals. “No cal que ens regalin ni que ens reconeguin res”, ha dit Maragall, que ha afegit que ERC farà una “oposició de lideratge sense rebre instruccions de ningú”.