El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, es reunirà aquest dimecres a la tarda amb l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, i també amb la número dos de JxC, Elsa Artadi. Maragall, que va guanyar les eleccions municipals a Colau per la mínima, vol abordar en aquestes trobades -que seran privades i per separat- un acord d’investidura per al ple de constitució de l’Ajuntament, previst el 15 de juny.

En una compareixença, aquest dimarts, Ernest Maragall va dir que plantejarà a BComú i JxC un acord basat en dos grans eixos: d’una banda, la transformació i el progrés social de la ciutat i, de l’altra, la defensa de drets i llibertats i la necessitat d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. El candidat d’ERC sosté que primer vol abordar l’acord d’investidura i que, després, ja es parlarà d’un possible pacte de govern.

Les reunions arriben tres dies després de les eleccions municipals, quan tots tres han expressat preferències de pactes i no són, precisament, coincidents. Maragall aposta per una aliança amb comuns i JxC, Artadi reclama un govern independentista i Colau demana un tripartit d’esquerres amb el PSC. De fet, l’alcaldessa en funcions va fer aquest dimarts un vídeo en què insisteix en un acord a tres amb ERC i socialistes i recorda que han governat junts a l’Àrea Metropolitana.