Joaquim Forn

El Tribunal Suprem ha denegat al líder municipal de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, el permís extraordinari per assistir al ple de constitució de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, previst per a aquest dijous a les 11 h. L’alt tribunal considera que el permís que demanava Forn no està justificat per raons de “caràcter extraordinari”.

Joaquim Forn, que està en presó preventiva a Lledoners en espera de la sentència del judici del procés, sí que va poder agafar l’acta de regidor i assistir al ple de constitució de l’Ajuntament, però el Suprem ja no l’ha deixat anar a cap altra sessió plenària. En la interlocutòria, l’alt tribunal diu que és “una mesura proporcionada” per preservar les finalitats del procés penal quan ja ha acabat el judici oral.

En el ple de constitució de l’Àrea Metropolitana s’ha d’escollir la presidència d’aquest òrgan, que recaurà novament en l’alcaldessa, Ada Colau. El govern metropolità serà a quatre, amb els PSC, els comuns, ERC i Junts per Catalunya. Les quatre formacions l’han signat aquest dimecres.