El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha posat sobre la taula en una entrevista a la Cadena SER “el retorn assistit dels menors estrangers no acompanyats” que viuen al carrer al país d’origen. Tot i que l’Ajuntament no té competències en aquesta matèria, Batlle s’hi ha mostrat partidari en resposta a la pregunta del periodista. El tinent d’alcalde ha argumentat que la legislació “parla sempre de l’interès superior del menor”. En aquest sentit, ha dit que un menor sempre estarà millor al costat de la seva família “per problemàtica que pugui ser, que vivint als Jardins de Sant Pau o al Pou de la Figuera”. Batlle ha volgut destacar que no parla en cap cas “d’expulsió”, perquè no forma part del seu vocabulari.

Segons Batlle, cal parlar amb els serveis socials i educatius de totes les administracions. Per ell, s’ha de tenir en compte si la voluntat del menor és tornar a casa seva. Per això ha dit que és necessària una implicació de totes les administracions, també dels països d’origen, com ara el Marroc. El tinent d’alcalde considera que potser una part d’aquests nens es poden integrar a casa nostra.

A finals del 2018, la Generalitat va posar en marxa un programa destinat a ajudar aquests menors amb mentors que els fan de guia per ajudar-los en el seu dia a dia i en la reinserció social.