Pla de xoc per a menors que malviuen al carrer.

L’associació Exmenas considera “irresponsable” que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, hagi plantejat en una entrevist a la Cadena SER “el retorn assistit dels menors estrangers no acompanyats” que viuen al carrer al seu país d’origen. En un fil a Twitter, Exmenas considera que aquest tipus de solucions immediates per fer front a situacions complexes com l’arribada de menors migrants no en frenarà l’arribada, al contrari, farà encara més vulnerable els drets dels que viuen a Barcelona”. 

Crida a Colau a mantenir el seu discurs

L’associació també demana explícitament a l’alcaldessa, Ada Colau, que tingui en compte Barcelona “ha de ser una ciutat d’acollida, no de retorn”. “Esperem que ho tingui en compte durant el seu mandat”, diuen a Twitter, “i que els discursos que està fent durant anys a favor de la migració no quedin en paper mullat”. Els joves també repliquen a Batlle: “És molt fàcil opinar quan no has hagut de migrar sol de casa teva, oi Albert?”.

A diferència de la proposta que ha fet Batlle a la Cadena SER, des de la Generalitat han insistit aquestes últimes setmanes que no preveuen en cap cas el retorn voluntari dels joves als seus països d’origen.