El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha assegurat que el no de BComú a un tripartit amb ERC i el PSC respon a una “cerca desesperada del vot de Manuel Valls” per a la investidura d’aquest dissabte. Segons Maragall, amb aquest moviment, els comuns “accepten que el tripartit va ser un invent sense possibilitat de plasmar-se en un acord real”.

Des de la concentració pel final del judici del procés, Maragall s’ha mostrat convençut que la cerca del vot de Valls “no donarà fruit” perquè la “majoria de votants de Colau no ho comparteixen”. De fet, el republicà ha avisat la candidata a la reelecció que aconseguir el suport de Manuel Valls suposaria “la seva pròpia perdició democràtica”.

El republicà també ha lamentat que s’ha assabentat del moviment de BComú “per la premsa”, encara que aquest dimecres al matí hi ha hagut un contacte entre els equips dels comuns i dels republicans: “Aquest matí no donaven per perduda la idea del tripartit, ja veiem que no ha estat així”. Maragall també ha lamentat que “qui sembla en actitud de trencar les converses és BComú” i ha mantingut la porta oberta a seguir parlant.

Per la seva banda, la número dos de JxC, Elsa Artadi, no s’ha mostrat sorpresa pel comunicat dels comuns perquè “estava anunciat que passaria”. És més, Artadi ha qualificat l’intent d’aconseguir un tripartit com “una cortina de fum per allargar el debat sobre les cadires i no sobre el model de ciutat”. Per això Artadi ha demanat “avançar per debatre de ciutat i resoldre els problemes” dels ciutadans.