L’alcaldessa, Ada Colau, confia que ERC sigui un aliat del govern dels comuns i el PSC en aquest mandat i ser “protagonista dels acords de ciutat”. “Estic plenament disposada a escoltar les propostes d’Esquerra”, ha dit Colau en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, en què ha defensat que el grup liderat per Ernest Maragall sigui “un interlocutor principal” amb la Generalitat.

Colau no ha descartat que ERC i, fins i tot, Junts per Catalunya puguin acompanyar-la a negociar acords amb consellers del govern català. “Si volen tenir un paper protagonista i liderar acords amb la Generalitat, estic plenament disposada a anar-hi amb ells”, ha plantejat. L’alcaldessa ha dit que cal fer un esforç en totes les administracions per aprovar els pressupostos.

Torna a demanar per carta que Forn vingui al ple

En l’entrevista, l’alcaldessa ha explicat que ha tornat a enviar una carta al Tribunal Suprem per reclamar que Joaquim Forn (JxC) pugui assistir als plens extraordinaris sobre habitatge i seguretat que es faran la setmana que ve. L’alt tribunal ja va rebutjar la petició de Forn per ser al ple de cartipàs.

Colau ha lamentat la “paradoxa judicial” de permetre que Forn sigui candidat i, alhora, no deixar-lo anar als plens. “Entraria dins les funcions mínimes venir als plens si és regidor en plena vigència”, ha dit. L’alcaldessa s’ha posat a disposició dels advocats i ha dit que tornarà a visitar Joaquim Forn a la presó de Lledoners. També vol veure’s amb la portaveu, Elsa Artadi, amb qui ha dit que es vol entendre: “No soc la seva enemiga”.

Aposta per la gestió pública de l’aigua

Pel que fa al pacte de govern amb el PSC, l’alcaldessa ha admès que “en algun punt podrem discrepar”, però ha precisat que la coalició es basa en “grans acords que compartim”. En el cas de la gestió pública de l’aigua, que en el pacte de govern queda diluïda, Colau ha dit que els dos socis estan d’acord a obrir el debat si el Suprem confirma la sentència contra l’adjudicació a Aigües de Barcelona.

L’alcaldessa ha afegit, a més, que l’any vinent es farà la multiconsulta —que inclou una pregunta sobre la gestió pública de l’aigua— i que això “generarà debat ciutadà i caldrà veure què en surt”. “La nostra proposta és la gestió pública”, ha defensat.