Xavier Marcé ha pres possessió aquest divendres com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona pel Grup Municipal del PSC. Relleva la socialista Rosa Alarcón, que va renunciar al càrrec al ple de setembre per motius de salut. Marcé, que des del juny ha estat comissionat de Cultura i Indústries Creatives en el govern de Jaume Collboni, mantindrà la cartera però ara com a regidor.

A més, també assumeix la regidoria de Nou Barris, districte que fins ara capitanejava Rosa Alarcón. En el mandat anterior, Xavier Marcé va ser regidor de Nou Barris durant tres anys. Pel que fa a la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, que també portava Alarcón, ara passa a mans de Raquel Gil, que manté la regidoria de Promoció Econòmica i Treball.

Marcé, “un tot terreny” segons Collboni

Durant la presa de possessió, Marcé ha lloat la figura d’Alarcón, ha reflexionat sobre la feina de regidor i s’ha compromès a donar el màxim de servei als veïns per, entre tots, ha dit: fer de Barcelona “una de les millors ciutats del món”. El regidor també ha volgut agrair a la família el seu suport a una “feina complexa”, i també als amics als qui ha promès que “en un moment del futur ens retrobarem”.

L’alcalde ha destacat que a Marcé “li brillen els ulls quan parla d’un projecte”, i això, diu, és el que la ciutat necessita. També ha lloat la seva experiència, i assegura que és un “gran gestor per resoldre problemes”. “El Xavier és un tot terreny”, afirma, i destaca que ha aplicat coneixements de la seva experiència com a gestor cultural a Nou Barris i també a l’inrevés.

Alarcón, operada dels ulls

Pel que fa la fins ara regidora de Nou Barris, Rosa Alarcón, ha explicat a les xarxes socials que aquest dijous es va sotmetre a una operació quirúrgica als ulls per millorar el pes de les parpelles. Alarcón relata que la intervenció “ha anat molt bé” i es felicita pel bon funcionament de la sanitat pública.