La fins ara regidora del PSC, Rosa Alarcón, s’ha acomiadat del Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, després d’haver anunciat a finals d’agost que deixa la política per raons de salut. En la part final del ple ordinari del mes de setembre, Alarcón s’ha acomiadat de la resta de regidors municipals i ha avisat que “l’adeu d’avui no trenca el meu compromís amb la ciutat”. També ha demanat “visibilitat, investigació i empatia” davant de les malalties minoritàries com la seva.

Abans de plegar com a regidora, Alarcón també ha posat “deures” al consistori perquè defensi el taxi perquè “és necessari per a la mobilitat universal” i perquè defensi les necessitats específiques dels barris de muntanya. L’alcalde i company de partit, Jaume Collboni, li ha agraït el pas per l’Ajuntament i ha admès: “Ha fet bé de fer cas al metge i no a l’alcalde, jo li deia que trobéssim una fórmula perquè seguís”.

Amb la sortida d’Alarcón, Xavier Marcé (ara comissionat de Cultura) passarà a ocupar el seu lloc com a regidor de govern. En aquest mandat, Rosa Alarcón ha ocupat la regidoria de Comerç, Restauració i Mercats, així com també ha estat la regidora del districte de Nou Barris. En el mandat municipal anterior (amb un govern de coalició entre els comuns d’Ada Colau i el PSC), Alarcón va ser regidora de Mobilitat i del districte d’Horta-Guinardó.

La raó: la síndrome de Meige

El motiu pel qual la socialista deixa la política activa i l’Ajuntament de Barcelona és la síndrome de Meige. És una malaltia neurològica molt poc freqüent i que afecta, sobretot, la part muscular dels ulls. En una entrevista al ‘bàsics’ de betevé, Alarcón va parlar obertament del seu cas i va explicar que li ha costat molt tenir un diagnòstic perquè la síndrome de Meige afecta només 14 persones a tot Catalunya.

De fet, els problemes de salut ja l’havien apartat de la política en el mandat anterior, quan durant uns mesos va deixar la regidoria d’Horta-Guinardó. Des d’aleshores, Alarcón s’ajuda d’un bastó per quan la síndrome de Meige li impedeix obrir els ulls.