Per Trias per Barcelona, “la incorporació d’Ada Colau al govern no seria una bona notícia per a la ciutat”. Amb aquesta “rotunditat” ha reaccionat el portaveu de la formació, Jordi Martí Galbis, a les darreres declaracions de l’exalcaldessa, aquest dissabte, que va obrir la porta a ser tinenta d’alcaldia en un govern de coalició amb Jaume Collboni. Dos dies més tard de les declaracions, Martí Galbis ha alertat que, si Colau entra al govern municipal, “l’executiu viraria cap a una posició que no interessa a Barcelona”.

De fet, el portaveu de TriasxBCN ha recordat que les últimes municipals del maig del 2023 van donar la victòria a la llista de Xavier Trias i que “això ens obliga a fer un canvi. I un canvi no seria tornar als vuit anys de govern Colau-Collboni”. Precisament, en l’escenari de pactes de govern, els de Trias han assegurat que s’han reprès les converses amb l’executiu del PSC —també per aprovar el pressupost—, “però no avancem”. Tot i això, Martí Galbis s’ha mostrat confiat que “els propers dies hi haurà alguna novetat”, malgrat admetre que “en última instància tot dependrà del que vulgui fer Collboni”.

Sirera (PP): “Passar a un govern de Collboni i Colau seria si fa no fa el mateix”

El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, també ha enviat un missatge a Collboni. Assegura que a Barcelona “li interessa de veritat un canvi de marxa real” i que invertir els termes i passar d’un govern de Colau a Collboni a un de Collboni amb Colau seria “si fa no fa el mateix”. Considera que “Barcelona es pot governar perfectament amb 10 regidors” i avisa a l’alcalde que només calen dues coses: treball i diàleg.

Sirera, a més, recorda que els electors van deixar clar que s’havia de posar fi al colauisme i que Collboni es va comprometre amb els populars que no governaria amb Colau. “Crec que en política la paraula també s’ha de complir”, ha afirmat.