La portaveu del comuns a l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, s’ha mostrat convençuda que l’anunci d’Ada Colau que es queda a la ciutat “és una molt bona decisió” i que “hauria d’accelerar i facilitar encara més un govern progressista” a tres bandes, entre els socialistes de l’alcalde, Jaume Collboni, els comuns i ERC. Sanz ha reblat que el fet que “una persona amb experiència i que coneix la ciutat” vulgui quedar-se a Barcelona “enforteix encara més el que ha de ser el futur govern”.

Janet Sanz ho ha dit poc després que TriasxBCN hagi qualificat de “mala notícia” una eventual entrada de Colau al govern municipal i només tres dies abans que l’exalcaldessa mantingui una reunió amb Collboni per abordar l’escenari de pactes de govern. La líder dels comuns tornarà a insistir a teixir una aliança a tres bandes amb els republicans per aconseguir un govern amb 24 regidors:

Esperem que en la reunió hi hagi un moviment en pro de construir un govern d’esquerres sòlid perquè Barcelona vagi endavant, no enrere”
Janet Sanz, portaveu del Grup Municipal de BComú

ERC, sense trobades amb Collboni a la vista

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Jordi Castellana, ha assegurat que els republicans són “en la mateixa situació” que a l’inici del mandat: “Esquerra som una força d’oposició”. Ho ha dit l’endemà d’obrir la porta a “ser protagonistes des d’on sigui”, des dels Tres Tombs de Sant Andreu, quan els comuns ja van proposar una trobada a tres amb Collboni, els mateixos comuns i Esquerra.

Aquest dilluns Castellana ha respost:“Estem oberts a parlar amb tothom del que faci falta i quan faci falta”. Això, sí, ha matisat que sempre que sigui amb un projecte de ciutat. I ha advertit que, fins ara, Elisenda Alamany (líder dels republicans a l’Ajuntament) no s’ha trobat amb l’alcalde Collboni i que “no hi ha cap trobada prevista, més enllà de trobar-nos pels passadissos”.