ester capella consellera

La nova consellera de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, renuncia a ser regidora d’ERC a Barcelona per poder fer el salt al govern català. Per tant, no prendrà possessió de l’acta de regidora a l’Ajuntament. Fonts republicanes han admès que no veuen compatible estar al capdavant de la conselleria en substitució de Juli Fernàndez i, alhora, ser regidora. La seva renúncia donarà entrada a Jordi Coronas al consistori, número sis a la candidatura d’ERC.

Ester Capella ocupava el tercer lloc de la llista dels republicans per les eleccions municipals i tot just estava pendent d’entrar a l’Ajuntament de Barcelona. Amb el seu pas cap a la Generalitat, permet que Coronas sigui regidor del grup municipal (ERC va obternir cinc regidors el 28-M). Capella ja va ser regidora al consistori entre el 2007 i el 2011, i també va ser consellera de Justícia del 2018 al 2021, en els governs de Quim Torra primer i, posteriorment, de Pere Aragonès.

També ha estat diputada al Congrés dels Diputats i senadora. Fins ara, ha estat delegada de la Generalitat a Madrid.

El nou regidor: Jordi Coronas, un històric d’ERC

Jordi Coronas és un històric dels republicans al consistori i portaveu del Grup Municipal d’ERC en els dos últims mandats. Coronas ha estat mà dreta d’Ernest Maragall i també ho va ser de l’anterior líder d’ERC a Sant Jaume, Alfred Bosch.

El repte de Territori: l’habitatge assequible

El repte d’Ester Capella al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és “consolidar les polítiques d’habitatge” que tot just havia començat a desplegar l’anterior conseller. EI president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apuntat que sobre la taula hi ha l’anunci de crear 10.000 habitatges de lloguer social a Catalunya i el desplegament de la normativa estatal de la regulació del lloguer.

Ha recordat que Capella, en la seva etapa com a consellera Justícia, va impulsar primera llei de regulació de preus de tot l’estat.