Rosa Suriñach serà la nova regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona en substitució de Miquel Puig, que ha renunciat al càrrec després de fitxar pel Departament d’Economia de la Generalitat. Suriñach era la número 13 a la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2019 i entrarà al consistori després que el número 12, Josep Maria Salas, hagi renunciat.

El líder municipal dels republicans, Ernest Maragall, ha qualificat de “gran notícia” la incorporació de la nova regidora: “Per la seva trajectòria política i professional”, ha dit, i “pel que pot aportar al nostre projecte i visió de ciutat”. De fet, Maragall ha avançat que compta amb ells per la llista de les eleccions municipals del 2023. De la seva banda, Suriñach s’ha mostrat “disposada a sumar i treballar pel que queda de mandat i el que vingui més enllà”.

Suriñach, activista i impulsora del bicibús

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Rosa Suriñach és molt present en l’activisme local, des d’on va ser una de les impulsores del bicibús. També és membre de la Revolta Escolar i de l’entitat Eixample Respira. Va treballar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i en l’actualitat lidera un programa de resiliència urbana a ONU-Hàbitat, l’agència de les Nacions Unides pels assentaments urbans. També va treballar a Ogilvy&Mather.

De fet, Suriñach ha explicat que l’Ajuntament no és un espai estrany per a ella. D’una banda, perquè ja hi ha treballat i, de l’altra, perquè “tot aquest temps a ONU-Habitat he estat treballant amb altres ciutats per explicar-los com s’havien de construir ciutats”. També ha reivindicat el seu paper com a veïna de Barcelona i com a part d’una “generació que aposta per transformar la ciutat tenint en compte qüestions com la salut i la visió dels infants”.

Segon canvi a les files d’ERC

L’entrada de Rosa Suriñach serà el segon canvi que es produeix al Grup Municipal d’ERC en aquest mandat. El 2020, es va incorporar a les files dels republicans Marina Gassol, en substitució de Maria Buhigas, que va renunciar el setembre d’aquell any. ERC té 10 regidors a l’Ajuntament de Barcelona.