Després de 14 anys en desús, el Palau d’Esports està a punt de començar la transformació que l’ha de convertir en la seu del Barcelona Sports Hub, un referent internacional dels esports electrònics, els e-sports. L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte de renovació d’aquest edifici catalogat del carrer de Lleida i preveu començar les obres el 2024.

La reforma del Palau forma part d’un projecte més ampli que preveu convertir l‘Anella Olímpica en un referent internacional de l’‘Sportstech’, i que ubicarà a l’Estadi Olímpic la primera incubadora d'”start-ups” d’aquest sector.

Un pavelló polivalent i un espai per a empreses emergents

La intenció del consistori és renovar l’espai per ubicar-hi dues àrees diferenciades. La part superior servirà per acollir esdeveniments esportius i de ciutat. Tindrà un pavelló de tres pistes, polivalent. Estarà dedicat a esports com l’handbol, el voleibol o el bàsquet amb una capacitat per a més de 4.000 espectadors, o a esdeveniments de ciutat, amb un aforament que podria superar les 5.000 persones.

L’altra gran àrea consisteix a ampliar el Palau amb un edifici annex de 2.100 m2 on hi haurà la seu del Barcelona Sports Hub, i també oficines dedicades a les “start-ups” i les empreses dedicades a la tecnologia i la innovació en l’esport. El conjunt del projecte suposarà una inversió de 40 milions d’euros. La intenció del consistori és posar en marxa el concurs per a l’execució del projecte aquest 2022.

El Palau d’Esports, tancat des del 2008

El Palau d’Esports està tancat des de fa 14 anys. Durant tot aquest temps, l’edifici s’ha anat deteriorant i, a més, a l’exterior hi viu un grup nombrós de persones sense sostre. El Palau es va inaugurar l’any 1955 amb motiu de la segona edició dels Jocs del Mediterrani i, durant dècades, va acollir milers d’esdeveniments esportius. Als anys 90 va destinar-se a la celebració de concerts i, més tard, el 2000 es va convertir en el Barcelona Teatre Musical. Després, però, l’edifici va quedar obsolet i es va acabar tancant.