El número dos a la llista de la CUP de les eleccions municipals del 28-M, Jordi Estivill, ha instat comuns i republicans a treballar perquè a Barcelona hi hagi “activitat zero” al port de Barcelona. “No estem gens orgulloses de ser l’única formació política que defensa sense embuts ni matisos el decreixement turístic en aquesta ciutat”, ha confessat Estivill, que fa tàndem amb Basha Changue.

Segons Estivill, els creuers i l’activitat que generen “representa la pitjor cara de la indústria turística”. Afegeix que és un sector “enormement extractiu, climàticament nociu i que comporta poquíssims beneficis per a la ciutat i les seves classes populars”.

Esborrar els creuers del mapa

Jordi Estivill s’ha adreçat a Colau i Maragall en unes declaracions als mitjans que ha fet durant la manifestació que ha organitzat Stop Creuers aquest diumenge a la plaça del Portal de la Pau. Des d’allà també ha defensat la idea que “no només no s’ampliïn les terminals previstes per construir, sinó que s’aturin les concessions de llicències, que no es renovin” i que tot plegat “sigui un exemple per a la resta de ports dels Països Catalans i de la Mediterrània“. “Lluny de l’electoralisme i la tremolor de cames, fem passos endavant”, ha sentenciat Estivill.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?