El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que, si és alcalde, durà la sortida del Tour de França a Barcelona. En un acte en clau esportiva al Club Natació Atlètic-Barceloneta, el candidat socialista ha assegurat que durant els primers 100 dies de mandat viatjarà a París i es reunirà amb el president del Tour per signar-hi un precontracte perquè Barcelona aculli la sortida de la volta ciclista francesa “l’any que l’organització decideixi”.

De fet, Collboni s’ha conjurat perquè “cada any Barcelona tingui un gran esdeveniment esportiu” i ha recordat que el 2024 a la ciutat es disputarà la Copa Amèrica de vela. El socialista ha explicat que aquests esdeveniments han de deixar un doble llegat, tant tangible com intangible “d’orgull de la ciutat”.

A l’acte hi han assistit com a públic diferents representants d’entitats esportives, entre els quals ha destacat Rafel Niubò, exsecretari general de l’Esport de la Generalitat (i actual militant d’ERC), que ha aplaudit les polítiques esportives del PSC.

De copes amb Joan Clos

Durant la campanya electoral, Jaume Collboni s’ha vantat del llegat del PSC a la ciutat, en especial dels exalcaldes socialistes que hi ha hagut des del 1979. Per això no ha sorprès que Jordi Hereu hagi estat un abonat VIP a gairebé tots els actes (de fet, ha estat assessor de la campanya de Collboni); en canvi, qui pràcticament no s’ha deixat veure aquests quinze dies ha estat Joan Clos.

A Clos només l’hem vist en dos actes. El primer, la conferència de Collboni a Nueva Economía Fórum. El segon, aquest mateix dijous després del míting sobre esport, en una festa organitzada per la plataforma Bo per Barcelona. En arribar-hi, Collboni s’ha saludat amb Clos, que ha animat el candidat socialista mentre adreçava unes paraules al públic assistent.

joan clos i jaume collboni

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?