El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha llançat la proposta “més ambiciosa i transformadora” de la campanya, al parer dels socialistes. En concret ha presentat un pla per cobrir vuit quilòmetres més de la ronda de Dalt i de la ronda del Litoral fins al 2050. Des d’un dels punts que es beneficiarien de la mesura (el parc que hi ha entre el passeig de Garcia Fària i la ronda del Litoral, davant del CEM Mar Bella), Collboni ha assegurat que “és un projecte estrella i possible”.

El socialista ha justificat que “Barcelona creix quan es pensa en gran i quan mira llarg” i ha explicat que en els trams coberts es guanyarien uns 500.000 m² per destinar-los a zones verdes, equipaments i generació d’energies alternatives. El pla per cobrir bona part de les rondes començaria el proper mandat per la ronda de Dalt, al tram d’Horta-Guinardó i Gràcia, mentre que la resta de fases les haurien d’assumir els governs següents. Per això Jaume Collboni ha plantejat “un pacte per la ronda”.

No s’ha de fer cosmètica urbanística, el que cal és fer urbanisme transformador per millorar l’economia, el medi ambient i la qualitat de vida dels veïns”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

En aquest sentit, el cap de llista del PSC ha assegurat que el cobriment dels vuit quilòmetres de rondes que planteja suposaria “relligar els barris i l’entorn metropolità” i que se’n beneficiarien directament uns 100.000 barcelonins que viuen al voltant de les rondes. Collboni ho ha dit acompanyat del líder del PSC al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, que s’ha compromès a donar “el suport financer i de tot tipus” per fer possible la transformació “des d’on sigui”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?