La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 28-M, Ada Colau, ha promès la creació d’una òptica municipal a la ciutat per garantir la salut oftalmològica de la població. Segons la cap de files dels comuns, l’Ajuntament ja té l’estratègia dissenyada i estaria preparada per implantar aquest servei. “La vista és una qüestió bàsica, i no pot ser que estigui supeditada a la situació econòmica de cadascú”, ha etzibat.

En una primera fase, per a persones vulnerables

Colau ha llançat la proposta en una roda de premsa a la seu de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i ha especificat que, en una primera fase, l’òptica gratuïta seria tan sols per a persones vulnerables i hi hauria un sistema de tarifació social per als qui tenen pocs recursos. “Arribaríem a 20.000 ciutadans l’any i amb un pressupost de 400.000 euros anuals“, ha concretat l’alcaldable.

Més endavant, la idea és estendre el servei a tota la població a preus reduïts. L’alcaldessa vol replicar, doncs, la fórmula del dentista municipal que, d’altra banda, ha topat diverses vegades amb la justícia per una qüestió de manca de competències del consistori. Quan ha estat preguntada pel temor que aquest sotrac pugui repetir-se, Ada Colau s’ha mostrat confiada que es podrà tirar endavant almenys perquè hi pugui accedir la població vulnerable, com en el cas del dentista.

“El meu futur immediat no està a Madrid”

Més enllà de l’anunci, Colau ha reiterat en la roda de premsa que el seu objectiu és obtenir la vara d’alcaldessa per tercer cop i que si no guanya el 28-M decidirà el seu futur amb el partit. Ha afegit de manera contundent que aquest futur “no està a Madrid”. “Vull ser alcaldessa de Barcelona quatre anys més i culminar la transformació de la ciutat. L’única opció que preveig en l’àmbit polític és aquesta“, ha reblat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?