El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, vol corregir “el desgavell” de la xarxa ferroviària de Rodalies amb un tercer túnel soterrat a Barcelona que connecti el Morrot i l’Estació de França. Si és alcalde, Maragall es compromet a lluitar per aquesta nova línia que, defensa, augmentarà en un 50 % l’oferta de trens de Rodalies a la ciutat i permetrà reduir la xifra de quasi 500.000 vehicles que entren diàriament a Barcelona.

El líder republicà a Barcelona ho ha dit aquest dijous al matí davant l’estació de Sants, acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i d’un conjunt d’alcaldables republicans.

Maragall també ha reiterat la necessitat de crear 30 aparcaments dissuasius als afores de Barcelona, connectats amb transport públic, per tal de reduir encara més el nombre de vehicles privats que entren a Barcelona. Tot plegat, una prioritat de Maragall, ha dit, per “aconseguir la dignitat del transport públic que avui no tenim” i per fer de Catalunya “un país tren”.

Retrets a Colau i Collboni

Maragall ha estat crític amb el govern de Colau i Collboni del darrer mandat per la situació a Rodalies, ha parlat de “silenci còmplice” en aquest sentit i ha dit que és un “escàndol” que no hagin aprofitat la responsabilitat que tenien al capdavant del consistori per millorar la xarxa ferroviària.

“El somni humit” de la sociovergència

L’alcaldable d’Esquerra també ha tornat a alertar d’un possible retorn de la sociovergència si hi ha acord postelectoral entre el PSC i Trias per Barcelona, amb el suport del PP. Maragall ha parlat de “risc” si es compleix el “somni humit” d’una part dels poders econòmics del país.

Sobre l’òptica municipal de Colau: “miracles diversos”

Maragall també ha valorat la promesa dels comuns de crear una òptia municipal a la ciutat per garantir la salut oftamològica de la població. Ha assegurat que és una proposta més del que qualifica com a “bateria de miracles diversos” de Colau, com el dentista i la funerària municipal, que, diu, “acaben en res o quasi res”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?