El Partit Popular, sota el nom d’Aliança Popular, es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals el 1983. Anteriorment, a les primeres eleccions després de la dictadura, hi havia la candidatura de Coalició Democràtica, de la qual AP en va ser formació hereva. L’any 1979 aquest partit va quedar fora de l’hemicicle, però des del 1983 fins a l’actualitat, el PP sempre ha tingut representació al plenari.

Dels cinc caps de llista que ha presentat el PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz ha estat el que més cops ha encapçalat el grup municipal: quatre mandats.

El millor resultat del PP

Les eleccions del 2011 van donar els millors resultats al PP amb Alberto Fernández Díaz com a candidat. Nou representants és el sostre dels populars a l’Ajuntament de Barcelona i en aquella ocasió va fregar els 105.000 vots.

És destacable també el resultat d’Enric Lacalle l’any 1995: set regidors i el 16,62 % dels vots.

El pitjor resultat del PP

La irrupció de l’aleshores jove formació política Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona l’any 2015 va tenir una repercussió directa sobre el PP. Venien del seu millor resultat, però a les eleccions de maig del 2015 i amb el mateix candidat, Alberto Fernández Díaz, els populars van retrocedir fins als tres regidors.

No era el pitjor balanç fins al moment, ja que l’any 1987, també amb tres regidors (però aleshores el plenari estava format per 43 seients), el percentatge de vot era menor i no arribava al 8 %.

A les eleccions del 2019, amb l‘independent Josep Bou al capdavant, el PP va registrar els pitjors resultats de la seva història. Un pelat 5,01 % del vot, que gairebé el deixa fora del consistori, i dos regidors.

Sarrià – Sant Gervasi i les Corts, els més fidels al PP

El districte amb més vot popular és el de Sarrià – Sant Gervasi, que gairebé en totes les ocasions ha estat on el PP ha concentrat major vot. Li segueix el de les Corts, que especialment en les últimes eleccions ha incrementat els seus suports a la formació.

Gràcia és el districte on els populars tenen menys votants.