Quan falten pocs mesos per a les eleccions municipals 2023, recollim en aquesta pàgina un resum dels resultats en comicis anteriors, analitzats en aquesta ocasió per partit polític.

Si navegues pels botons següents podràs consultar, en detall, els resultats de les eleccions municipals per partits.

Els millors resultats a les eleccions municipals de Barcelona

Fins al moment, el PSC és el partit que ha aconseguit un major suport en tota la història democràtica de Barcelona. L’any 1983 va obtenir prop del 46 % dels vots i 21 regidors i es va quedar a les portes de la majoria absoluta (aleshores s’escollien 43 regidors). Aquestes xifres només es poden explicar en un moment de bipartidisme imperant i són molt difícils d’assolir en un escenari de fragmentació política com l’actual.

Junts, que aleshores era CiU, va tenir el millor resultat l’any 1987 pel que fa a percentatge de vot. Però sens dubte el triomf de la formació es va registrar l’any 2011, quan va guanyar les eleccions i Xavier Trias es va convertir en alcalde.

BComú es va estrenar a les municipals del 2015 i ho va fer amb èxit total. Va guanyar les eleccions i Ada Colau va esdevenir l’alcaldessa de la ciutat.

Pel que fa a ERC, a les municipals del 2019 va obtenir més del 21 % dels vots però el més rellevant, malgrat empatar en regidors amb BComú, és que va guanyar les eleccions.

El PP ha de retrocedir fins a les eleccions del 2011 per buscar el seu millor resultat, amb nou regidors.

Ciutadans, un partit relativament recent, va registrar el seu millor balanç a les municipals del 2019 amb la coalició de Barcelona pel Canvi, una aliança, però, que es va trencar a l’inici del mandat i de la qual ara resulten Cs i Valents.

La CUP, per la seva banda, espera tornar a entrar ara al consistori després que obtingués la representació de tres regidors en el mandat 2015-2019.