El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, proposa transformar la Gran Via i el carrer d’Aragó perquè esdevinguin corredors verds. Aquesta és una de les grans propostes del programa electoral d’Esquerra Republicana, que inclou més de 2.000 propostes per a la ciutat i que s’ha presentat aquest dimarts. A la Gran Via, ERC planteja convertir-la en una via de doble sentit, amb carrils segregats per al bus i les bicis, i a Aragó, reduir l’espai dels cotxes per ampliar voreres i incrementar el nombre d’arbres.

Maragall qualifica d'”ambiciós” el programa electoral del partit. “És un programa per a 73 barris, no per a 21 carrers”, ha destacat Maragall, qui ha acusat el fins ara govern municipal de “dimitir” en qüestions com el lideratge en l’àmbit metropolità o la projecció internacional.

Entre les propostes també hi ha la recuperació del Tramvia Blau, o transformar el Parc d’Atraccions del Tibidabo en “el primer parc d’atraccions inclusiu de l’Estat”. El programa també inclou altres mesures ja anunciades durant la precampanya com la brigada 100×100 (per “netejar i reparar” Barcelona en 100 dies) o obrir un jutjat a cada districte per combatre la inseguretat.

Alamany, a Colau: “S’ha de tenir la cara molt dura”

La número dos de la llista d’ERC el 28-M, Elisenda Alamany, ha comparegut a l’inici per anunciar algunes de les propostes destacades del programa i ha valorat les propostes de turisme que aquest dilluns va fer la candidata de BComú, l’ara alcaldessa Ada Colau. “S’ha de tenir la cara molt dura per basar les teves propostes de turisme en exigències que fas a altres administracions quan has abandonat la teva responsabilitat durant vuit anys“, ha dit. Critica que hi ha hagut una “deixadesa absoluta” els darrers vuit anys en matèria de turisme.

Sobre l’ocupació dels blocs de la Bonanova i la possible actuació de Desokupa per desallotjar els ocupants, Ernest Maragall ha estat clar: “Cal evitar l’esclat de qualsevol mena de violència com ens han promès determinats grups“, fent referència a Desokupa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?