(EFE) L’alcaldable d’ERC a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Ernest Maragall, ha promès crear una “brigada 100×100”, formada per 100 treballadors per “netejar i reparar” els punts “més degradats” de la ciutat en 100 dies, i ha proposat a més ampliar la plantilla de Parcs i Jardins i que, a més de multes, els ciutadans infractors duguin a terme treballs de neteja a l’espai públic.

Maragall ha explicat que aquesta brigada actuarà “a diferents barris de la ciutat que demanen a crits una actuació per posar-les al dia i en condicions”, ja que Barcelona requereix “una acció contundent i potent en neteja, qualitat, dignitat de l’espai públic i manteniment de mobiliari urbà”.

Per al candidat republicà, els barcelonins estan “enfadats”, en “constatar que no s’arriba als mínims de neteja necessaris en carrers, places i parcs”, malgrat l'”enorme” despesa de l’Ajuntament. “La neteja és un dels elements més explícits del fracàs dels vuit anys de la senyora Colau”.

Informe per detectar actuacions urgents

A més d’aquesta neteja durant 100 dies consecutius per part d’un equip específic, Maragall també impulsarà que, durant els primers dies de mandat si és alcalde, es porti a terme un informe per detectar quins espais necessiten actuacions urgents.

Maragall ha estat acompanyat de la número tres de la seva candidatura, Ester Capella, que ha explicat que ERC defensarà que, a més de sancions econòmiques, els infractors en qüestions de neteja i respecte de l’espai pública també hagin de fer feines de neteja a la ciutat, atès que l’ordenança imposa ara multes que “moltes vegades no es cobren”.

Capella ha avançat així mateix que els republicans posaran en marxa un augment de la plantilla d’agents cívics i una campanya informativa de gran abast, per fer “pedagogia” entre la ciutadania.