El candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat aquest dimarts obrir un jutjat a cadascun dels 10 districtes de la ciutat com a mesura per combatre la percepció d’inseguretat dels barcelonins. Ho ha avançat al matí en una entrevista amb Europa Press i hi ha insistit al vespre, durant una xerrada organitzada pel partit amb la número dos d’ERC a les municipals i exconsellera de Justícia, Ester Capella, i l’actual conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

És urgent que fem front a la inseguretat i que ho fem amb totes les eines que tenim al nostre abast”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

D’aquesta manera, el republicà proposa que hi hagi un jutge a cada districte perquè assegura que la Carta Municipal preveu la justícia de proximitat, i planteja acompanyar-los “de la fiscalia corresponent”. Ernest Maragall també ha denunciat que, actualment, hi ha “deficiències evidents” a Barcelona en la qüestió de la seguretat i ha avisat que ara l’Ajuntament “no està fent servir de la manera adequada la pota de la justícia”.

La nova mesura que planteja impulsar Maragall s’engloba en un paquet de propostes que els republicans inclouen en el seu programa electoral per combatre l’incivisme a la ciutat, com ara també la figura de l’alcalde de nit que Maragall vol desplegar a Barcelona per garantir el descans veïnal.

Durant la conversa, també han parlat sobre l’accés a l’habitatge a Barcelona i l’alcaldable d’ERC ha reiterat la necessitat de crear un fons de 25 milions d’euros per prevenir desnonaments.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?