ernest maragall deixa politica

La decisió d’ERC sobre què farà al ple d’investidura es prendrà pràcticament en l’últim moment. No serà fins aquest dissabte al matí quan els republicans reuniran les bases del partit per debatre sobre el possible acord amb Xavier Trias, que les dues formacions encara estan ultimant. L’aval, per tant, arribaria només unes hores abans de la sessió al Saló de Cent —que començarà a les 17 h.

Segons ha pogut saber betevé, Xavier Trias i Ernest Maragall s’han reunit aquest divendres a l’Ajuntament per acabar d’ultimar l’acord. Els dos partits segueixen insistint que no hi ha cap pacte tancat i que s’està avançant en les converses.  

La convocatòria del congrés extraordinari és a la seu del partit, al carrer de Calàbria. Caldrà veure què acaben decidint finalment els republicans: si dona o no el vistiplau a un acord de govern amb Trias per als propers quatre anys. Segons fonts de la federació d’ERC a Barcelona, es tracta del congrés extraordinari —a porta tancada— que es fa sempre abans d’una investidura, ja que el que es vota al ple, ha de passar abans per la militància.

Un govern en minoria

Aquest acord a dues bandes dibuixaria un govern en minoria perquè Trias i ERC sumen 16 regidors (cinc per sota de la majoria absoluta, que està en 21 regidors). Les dues formacions han mantingut contactes discrets els darrers dies, tal com demostra la fotografia que va avançar betevé aquest dimarts, amb Trias i Maragall fent un cafè. Els dos caps de llista tampoc no es van amagar de les càmeres després de coincidir en una conferència de Hillary Clinton a Barcelona.

L’única alternativa a Trias, Collboni

A Trias només el podria desbancar una majoria alternativa de com a mínim 21 regidors que aspira a articular Jaume Collboni (PSC), que ha demanat als comuns que el votin. El partit d’Ada Colau, però no sembla disposat a fer-ho, si això inclou el PP. Els populars, de la seva banda, es mostren confiats per arribar a un acord amb els socialistes, sempre que exclogui els comuns.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?