El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha intensificat la pressió als comuns d’Ada Colau a 48 hores de la investidura perquè li donin suport i, per tant, Collboni pugui ser investit com a alcalde al plenari d’aquest dissabte, 17 de juny, tot desbancant Xavier Trias (la llista més votada). Des d’una compareixença a la seu del PSC i acompanyat dels membres de la candidatura socialista, Collboni ha avisat Barcelona en Comú que “dissabte, els regidors hauran d’escollir entre Trias o Collboni” i els ha demanat “responsabilitat i estar a l’altura”.

Si voten la meva candidatura, aquest dissabte hi haurà un alcalde d’esquerres a Barcelona”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

En aquest sentit, Collboni ha reblat que investint-lo a ell com a alcalde, “impedirem un govern de front independentista”, en referència a la proximitat de Trias amb els republicans d’Ernest Maragall. A més a més, per seduir els comuns, el candidat del PSC ha assegurat que si aconsegueix arribar a l’alcaldia teixirà un govern “progressista, fort, estable i coherent” amb els d’Ada Colau:

Si soc escollit alcalde formaré un govern amb els comuns. Els demano que estiguin a l’altura del que li convé a la ciutat”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Cap referència al PP… tot i tenir la clau

El cert és, però, que el PSC i Barcelona en Comú sumarien només 19 vots, dos per sota de la majoria absoluta (21) necessària per desbancar Xavier Trias. Per tant, sí o sí, Collboni necessita el suport d’alguna altra formació per ser alcalde i, ara per ara, el PP (amb quatre regidors) és l’única opció possible. Els republicans queden descartats perquè ERC ja ha dit que prefereix que el proper alcalde de Barcelona sigui Trias.

Ara bé, l’equació amb el PP no és tan fàcil; comuns i populars s’han marcat vetos creuats: els de Colau no volen fer Collboni alcalde si ells no són al govern i el PP no vol fer alcalde Collboni si fa govern amb Colau. Sigui com sigui, el socialista ha marcat com a objectiu prioritari aconseguir, en primera instància, el suport dels nou regidors de BComú i deixar per a més endavant les negociacions per arribar fins als 21 vots aquest dissabte.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?