Continuen les pressions dels socialistes a Barcelona en Comú perquè votin Collboni com a alcalde en el ple d’investidura previst per aquest dissabte a la tarda. En una entrevista a TVE, el diputat del PSC, José Zaragoza els ha demanat “un exercici de responsabilitat” i ha acusat els comuns d’estar més preocupats “del problema de supervivència del seu partit” que del “projecte d’esquerres”.

Zaragoza ha recriminat a Colau que “ella no faci el que nosaltres vam fer dues vegades, votar-la”. “La gent dels comuns ha de decidir” si vol evitar “un alcalde de dretes” ha afirmat. Sobre la proposta de Colau d’una alcaldia compartida, Zaragoza ha estat clar: “Si hagués guanyat ella, estaríem parlant de compartir l’alcaldia? No”.

El que fa Colau “és incoherent”

El responsable socialista creu que Colau i els comuns són “incoherents” quan diuen que no donaran suport a Collboni pels possibles acords dels socialistes amb el PP. Zaragoza nega que tinguin cap pacte amb els populars i ho ha comparat amb el que va passar amb Manuel Valls. “El senyor Valls va ser tinent d’alcalde de Colau? Aleshores quina és la diferència?”, ha assegurat. Per aquest motiu, acusa Colau de “tenir una vara de mesurar diferent quan li afecta a ella i quan no”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?