xavier trias i ernest maragall

Xavier Trias (TriasxBCN) i Ernest Maragall (ERC) ultimen un pacte per governar plegats a l’Ajuntament de Barcelona. Segons avancen ‘El Nacional’ i ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar betevé, les dues formacions treballen per tenir enllestit un acord de govern abans del ple d’investidura del nou alcalde, previst per a aquest dissabte a les 17 h. Tot i això, fonts de les dues parts concreten que l’acord encara no està tancat i que s’està avançant perquè Trias pugui ser alcalde.

Ara bé, aquest acord a dues bandes dibuixaria un govern en minoria perquè Trias i ERC sumen 16 regidors (cinc per sota de la majoria absoluta, que està en 21 regidors). Les dues formacions han mantingut contactes discrets els darrers dies, tal com demostra la fotografia que va avançar betevé aquest dimarts, amb Trias i Maragall fent un cafè. Els dos caps de llista tampoc no es van amagar de les càmeres després de coincidir en una conferència de Hillary Clinton a Barcelona.

Si finalment es tanca l’acord de govern, aquest haurà de ser ratificat per les bases de les dues candidatures. La de TriasXBarcelona ho faria a través d’una votació telemàtica, mentre que ERC celebraria una reunió de la federació de Barcelona el mateix dissabte al matí per votar la proposta de pacte.

ERC sempre ha preferit Trias d’alcalde

Després de les eleccions municipals del 28-M, Xavier Trias ja va dir que volia buscar un pacte amb els republicans i amb el PSC; ara bé, l’exalcalde va admetre que els socialistes es resistien a l’acord, mentre que amb Ernest Maragall hi havia bona sintonia. Tot i que el cap de llista republicà no ha parlat públicament des de l’endemà dels comicis, el president d’ERC, Oriol Junqueras, sí que ho ha fet i ha reiterat més d’una vegada que prefereixen fer alcalde Xavier Trias que no pas el socialista Jaume Collboni.

Que Trias i ERC estan acabant de perfilar un acord de govern s’ha sabut el mateix dia que Collboni ha fet un darrer intent per aconseguir ser alcalde, teixint una majoria alternativa a Xavier Trias amb els comuns i els vots del PP. Però el número dos de Barcelona en Comú, Jordi Martí, ha deixat en paper mullat aquesta proposta perquè els comuns no volen participar en cap equació en la qual hi hagi el Partit Popular.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?