Trias Maragall dinar Barcelona

Tots dos sols, Xavier Trias (TriasxBCN) i Ernest Maragall (ERC) han compartit un cafè plegats aquest dimarts a Barcelona, segons ha pogut saber betevé. La trobada s’ha fet el mateix dia que l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha plantejat repartir-se l’alcaldia amb Maragall i el socialista Jaume Collboni per assegurar un govern d’esquerres que eviti que Trias, guanyador de les eleccions municipals, sigui alcalde.

La trobada s’ha fet al restaurant Sintonia, al carrer del Rosselló, amb Trias i Maragall asseguts un al costat de l’altre. La fotografia posa de manifest l’aproximació entre els dos líders polítics que Trias va reconèixer la setmana passada de cara al ple d’investidura. L’exalcalde va dir que amb ERC se sent “ben acompanyat” mentre que el socialista Collboni es resisteix a un pacte a tres. Trias també va detallar que busca un doble acord per assegurar-se la investidura i per formar govern.

Contactes per la investidura

La reunió s’emmarca en els contactes que tant Trias com Maragall mantenen aquests dies amb diverses persones de cara al ple d’investidura. La proposta de Colau de repartir-se l’alcaldia els tres partits d’esquerres no sembla haver alterat les converses entre Trias i Maragall. De fet, fonts d’ERC han explicat aquest dimarts que Maragall no ha rebut cap oferta formal de Colau en aquest sentit i els socialistes s’han desmarcat de l’alcaldia compartida perquè no creuen que garanteixi estabilitat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?