Barcelona en Comú insisteix: “Amb el PP, ni a la cantonada”. El tinent d’alcaldia en funcions i regidor de la formació capitanejada per Ada Colau Jordi Martí ha reiterat que no faran alcalde Jaume Collboni (PSC) si el PP forma part de l’equació: “Qualsevol acord que impliqui la participació i acord amb el PP no el farem”. El número dos de BComú ho ha dit poca estona després que Collboni hagi pressionat els comuns perquè el facin alcalde.

No farem cap acord que impliqui el PP. Cada dia que passa hi ha més raons per tenir una distància abismal amb les posicions del PP”
Jordi Martí, número dos a la llista de BComú

El tinent d’alcaldia en funcions descarta qualsevol mena d’acord amb el PP perquè la formació de Daniel Sirera ha dit “de manera claríssima” que desmantellaran “el llegat que hem deixat els comuns”. Davant d’això, Jordi Martí és clar: “No regalarem vots a ningú, tampoc al senyor Collboni, per desmuntar el que hem fet”.

Un altre motiu que fa que els comuns descartin cap mena d’acord amb els populars són els pactes que els estan fent amb Vox arreu d’Espanya després de les eleccions municipals 2023: “Ens dona més motius per estar convençuts que el que passi dissabte en cap cas ha de tenir la participació del PP”.

Retreu a Collboni “no haver fet res” per a un pacte d’esquerres

Jordi Martí s’ha mostrat “sorprès” amb el fet que Jaume Collboni estigui posant el focus en “un partit que està pactant amb la ultradreta” i també perquè hagi tornat a insistir perquè els comuns facilitin la seva investidura. L’acusa d’haver-se negat a seure en una taula amb Ernest Maragall (ERC) i Ada Colau per treballar en un govern alternatiu: “Sorprèn que algú que no ha fet ni l’intent d’avançar en un govern d’esquerres avui exigeixi als comuns que li regalin els vots en una investidura”.

Continuem amb la mà estesa. Demà a qualsevol hora es podrà fer una reunió entre les tres forces polítiques que permeti una investidura amb un alcalde d’esquerres”
Jordi Martí, número dos a la llista de BComú

Collboni: “Si em voten, hi haurà un alcalde d’esquerres a Barcelona”

La compareixença de Barcelona en Comú s’ha fet poca estona després que Jaume Collboni hagi avisat Barcelona en Comú que “dissabte els regidors hauran d’escollir entre Trias o Collboni” i els ha demanat “responsabilitat i estar a l’altura”. A més a més, per seduir els comuns, el candidat del PSC ha assegurat que si aconsegueix arribar a l’alcaldia teixirà un govern “progressista, fort, estable i coherent” amb els d’Ada Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?