debat electoral tv3

Queden només tres dies de campanya electoral i es nota. S’ha vist clar en el debat de TV3 d’aquest dimarts a la nit en què els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona han intensificat els retrets, conscients que hi ha un alt percentatge d’indecisos. Picabaralles que han protagonitzat els quatre alcaldables més ben situats a les enquestes: Maragall, Trias, Colau i Collboni. I, molt especialment, aquests dos últims, els fins ara socis de govern. “He hagut de fer d’alcalde durant aquest mandat i assumir les responsabilitats que vostè no assumia”, li ha etzibat Jaume Collboni a Ada Colau, mentre aquesta li retreia que deixés “tirada la ciutat”: “Crida l’atenció que segons el bloc del debat vostè és al govern o no hi és”.

El candidat del PSC té clar per què ha rebut tants retrets: “Aquests nervis és perquè encapçalem les enquestes”, afirma. Collboni ha evitat el cos a cos amb la resta de rivals, potser pensant en futurs pactes, però no s’ha escapat d’alguns comentaris irònics, com “l’escolanet de Colau” que li ha dit Trias o el “Collboni, calla i obeeix” de Maragall. També se les han tingut Xavier Trias i Ada Colau, que ha acusat l’exalcalde de donar dades falses en temes com la contaminació. “Ha estat sis debats dient-me mentidera i no li ho acceptaré”, li ha recriminat la candidata de BComú.

Menys agre ha estat la dialèctica entre Colau i el candidat d’ERC, Ernest Maragall. “Ens posarem d’acord”, li ha dit en diverses ocasions la candidata dels comuns al republicà en temes com el traspàs de Rodalies. Un debat en què el candidat d’ERC ha insistit a alguns dels rivals: “I si tornem a fer propostes? Estem sempre en la descripció del desastre”.

Cs, PP i Valents es disputen el vot de la dreta

Pel que fa a Ciutadans, el PP i Valents, han concentrat la seva estratègia a diferenciar-se els uns dels altres per intentar captar el vot de la dreta. Anna Grau, de Ciutadans, els ha retret que votessin els pressupostos de Colau i Eva Parera, de Valents, li ha replicat: “És que nosaltres som útils”. En canvi, al final del debat la candidata taronja ha picat l’ullet a Collboni: “És molt possible que sense vostè no tinguéssim la Copa Amèrica i el Mobile”.

El popular Daniel Sirera també ha protagonitzat una topada amb Trias en afirmar que “8.000 empreses han marxat pel procés independentista”. “Gent del seu partit es va inventar que jo tenia 12 milions a Suïssa”, li ha recordat el candidat de TriasxBCN, que ha qualificat de “molt greus” les pressions “d’altíssim nivell” que van rebre aquestes empreses.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?