(ACN) L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha acusat l’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona En Comú, Ada Colau, d'”irresponsable” per “tornar a prometre en un acte de campanya el tancament de més de 8.000 pisos turístics legals de la ciutat“. Segons Apartur, la candidatura de Colau ha demanat revocar les llicències actuals dels pisos turístics que conviuen en comunitats de veïns.

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha afirmat que “tornar el sector a la il·legalitat és una proposta irresponsable”. La patronal ha defensat que el sector dels habitatges d’ús turístics representa el 20 % del turisme que arriba a la ciutat i genera cada any més de 288 milions d’euros en impostos. “Deixant de banda la pèrdua de recaptació, la proposta d’expropiació dels comuns costaria a més a més una indemnització d’almenys 1.200 milions d’euros“, ha afegit Alcántara, per la qual cosa “no tot s’hi val” en campanya electoral.

Apartur demana que es deixi de llançar propostes contra els pisos turístics legals

Davant d’aquest escenari, els responsables d’Apartur han exigit que es deixin de llançar propostes contra els pisos turístics legals “que només serveixen per tapar els greus errors de l’Ajuntament en l’elaboració de plans urbanístics i la seva ineficiència a l’hora de crear habitatge social”.

Finalment, la patronal dels pisos turístics ha considerat que la regidora Janet Sanz “ha d‘assumir la seva responsabilitat i els seus errors en comptes de continuar culpabilitzant de tot la resta”. Apartur també ha volgut fer extensiva la petició a la resta de partits polítics.