La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals, Anna Grau, considera que la Guàrdia Urbana està “infradimensionada”. Per això, ha dit, es compromet a ampliar el cos en 1.500 nous agents i dotar-los de pistoles Taser si guanya les eleccions municipals 2023 .

Grau ho ha explicat dimarts a la tarda a la plaça de la Bonanova, on ha participat per cinquena vegada consecutiva en la protesta contra la ocupació d’El Kubo i La Ruïna. Davant d’això, la candidata taronja proposa que la policia local disposi d’una unitat antiocupació.

“La Guàrdia Urbana és la policia de la ciutat de Barcelona i ha de poder actuar en els temes de l’ocupació perquè no es creïn batalles campals”, ha afirmat. El portaveu del partit al Congrés, Edmundo Bal, ha acompanyat Grau, que ha tornat a demanar el desallotjament dels dos edificis on, afirma, els veïns són “sistemàticament agredits” quan hi passen.

Suport a la policia en el cas de l’Esplai del Pi

Sobre la polèmica al voltant de l’actuació policial amb els monitors de l’Esplai del Pi, Grau creu que “a priori” s’ha de pensar que la Guàrdia urbana “actua bé”. “A la policia no se l’ha de qüestionar, se li ha de donar suport”, ha afirmat. I ha acusat els monitors de l’esplai de ser “angelets” amb antecedents per desobediència i “enquadrats en la mutació ideològica d’Arran”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?