Daniel Sirera, candidat del PP a les eleccions municipals 2023 de Barcelona

El Partit Popular ha presentat un pla per reduir la burocràcia a l’Ajuntament de Barcelona i convertir-lo en una “administració eficaç i transparent”. El cap de llista Daniel Sirera ha assegurat que cal “girar la truita” i que el consistori “treballi pels ciutadans i no al revés”. Segons l’alcaldable del PP, l’administració s’ha de dedicar a resoldre problemes i “no a posar traves i impediments als barcelonins i a les empreses“.

Sirera assegura que més del 40 % de les queixes al síndic de greuges són sobre problemes amb l’administració. Entre les mesures que planteja per corregir aquesta situació hi ha la creació d’una finestreta única social per poder fer tots els tràmits de marera presencial i telemàtica des d’una mateixa instància.

No superar els 30 dies per resoldre llicències d’obres

El candidat popular a les eleccions municipals del 28-M també s’ha compromès a revisar tots els criteris i procediments que hi ha ara mateix, així com les normes municipals que regulen obres i activitat a la ciutat, per garantir que es respecta els terminis fixats per la llei i per eliminar traves. A més, ha promès que no se superarà els 30 dies per a la resolució de llicències d’obres i activitats a la ciutat. “Cal que Barcelona arrenqui amb més facilitats per a la creació d’empreses i també per la construcció d’habitatges”, ha assegurat.

També proposa aplicar el silenci positiu a tots els actes administratius en procediments d’obres i activitats; així, si l’Ajuntament no respon, es consideraria que hi dona llum verda.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?