La candidata de Valents a l’alcaldia, Eva Parera, reclama al govern de la Generalitat que acabi les obres de l’L9 del metro. Ho ha fet en un acte de campanya de les eleccions municipals 2023 al carrer de Mandri, on es troba la tuneladora del metro. Segons Parera, els treballs haurien d’haver-se enllestit el 2007 i suposaran un sobrecost. “Si el pressupost inicial era de 2.500 milions d’euros, fins al 2023 quan acabi l’obra s’hauran gastat 16.000 milions d’euros”, ha especificat Eva Parera.

Parera també ha denunciat que el govern actual no ha fet polítiques en infraestructures. Per això, des de Valents, proposen invertir en l’ampliació de l’aeroport del Part, connectar el metro de manera directa amb l’aeroport, l’ampliació del port i la Zona Franca. “S’ha d’invertir en infraestructures i deixar de malgastar en connexió de tramvies que ningú vol ni ha demanat”, ha conclòs l’alcaldable de Valents.

Afavorir l’ús del transport públic

Segons Parera, la major part d’inversió en infraestructures s’han fet en superilles i eixos verds que “tanquen carrers i expulsen els vehicles”. Per baixar el trànsit a Barcelona, Valents aposta per millorar el transport públic i crear pàrquings dissuasius en punts estratègics d’entrada i sortida a la ciutat i autobusos d’alta capacitat per fer els trasllats.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?