L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha promès aquest dimarts una inversió de 200 milions d’euros per rehabilitar 4.000 habitatges als barris del Besòs fins a l’any 2030, més enllà d’un pròxim mandat. En una atenció a mitjans al Besòs i el Maresme, Colau ha assenyalat la Generalitat per “no haver-se posat les piles” i, ha dit, no haver aportat el seu gra de sorra en millorar el parc d’habitatge de la zona, amb deficiències i castigat per l’aluminosi. “Som l’únic govern que fa la feina”, ha reivindicat Colau.

De fet, l’alcaldable de Barcelona en Comú ha lloat la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament en aquesta matèria i ha volgut recordar que ja hi ha en marxa un pla per reformar 400 finques. N’ha parlat just davant d’un bloc ja en obres, el número 11 del carrer de Messina. Tot i això, Colau ha reconegut un “deute històric” de totes les administracions amb els barris del Besòs. Hi inclou Canyelles, la Trinitat Vella, la Pau, Congrés i Indians, Can Peguera i el Besòs i el Maresme. Aquest últim n’és “la prioritat”.

Un pla de 300 M € als barris del Besòs

Aquesta inversió forma part d’un pla de 300 milions d’euros anunciat per la cap de files dels comuns. A banda dels 200 milions per a habitatge ─que serviran per posar ascensors, millorar l’eficiència energètica dels edificis o corregir problemes estructurals─, preveu invertir-ne 50 més per millorar l’espai públic i uns altres 50 milions per reindustrialitzar els polígons del Besòs, que seran fons públics i privats. “Tenim un pla perquè els antics polígons es converteixin en l’economia del futur, amb llocs de feina de qualitat”, ha dit Colau.

Segons la candidata a la reelecció, tot plegat inclou comprar més naus en desús per instal·lar-hi indústria vinculada amb la innovació. Ha explicat que s’està treballant amb PIMEC per estudiar quines empreses es podran establir a la zona perquè no siguin polígons logístics. “Amb la transformació de les naus del Besòs tenim un potencial de creació de 32.000 llocs de treball“, ha afegit. Colau s’ha acompanyat de la número tres de BComú, Janet Sanz, i la número 13, Tània Corrons.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?