Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

L’onzè capítol de les claus de campanya de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, se centra en la figura de Manuel Valls. Va abandonar la política barcelonina, però encara segueix gairebé en boca de tothom. El seu vot va ser decisiu per fer Colau alcaldessa i això encara pesa en l’argumentari d’alguns dels candidats que es presenten als comicis el 28-M.

Valls, present en molts mítings d’Esquerra Republicana

El vot de Valls a Colau va deixar Ernest Maragall a l’oposició, que tot i haver empatat en nombre de regidors amb els comuns, va obtenir un major percentatge de suports el 2019. Per això, els republicans, en cada míting que poden, per atacar Colau, agiten el fantasma de Valls (un nom que els comuns prefereixen no sentir i que no incomoda gens el PSC).

En canvi, Xavier Trias (Trias per Barcelona) i Daniel Sirera (PP), assenyalen Manuel Valls per quedar-se amb els vots d’aquells que li van donar suport i en van quedar descontents. Pel que fa a Ciutadans i Valents, les dues candidates, Anna Grau i Eva Parera, juren que ara no faran un Valls.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?