El cobriment de la ronda de Dalt s’està convertint en un dels temes recurrents de bona part dels partits aquesta campanya per a les eleccions municipals del 28-M. Aquests primers dies de la cursa electoral, ERC, Barcelona en Comú i el PSC ja han explicitat que ho tindran com una prioritat si aconsegueixen l’alcaldia. Xavier Trias també ho té al programa, mentre que Valents proposa cobrir una altra ronda, la del Mig.

Collboni: cobrir al ronda entre Gràcia i Horta-Guinardó en 12 anys

El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, va ser el primer en referir-se al cobriment de la ronda de Dalt. De fet, va dedicar-hi un acte sencer des de l’únic tram que s’ha cobert els darrers anys, el que hi ha just al davant del Mercat de la Vall d’Hebron. Des d’allà, es va comprometre a cobrir un tram de la ronda entre Gràcia i Horta-Guinardó en 12 anys.

Collboni va criticar a Trias no haver cobert la ronda en el seu mandat, “tot i que ho va prometre”, i va acusar els comuns de no creure en el projecte tot i ser el més votat en el procés participatiu Decidim Barcelona. Sobre l’únic tram que s’ha cobert, Collboni va assegurar que va ser “per iniciativa del PSC que ho va posar com a condició per aprovar els pressupostos municipals del 2018″.

L’únic tram de la ronda de Dalt que s’ha cobert els darrers anys, situat davant del Mercat de la Vall d’Hebron

Colau es compromet a continuar amb el cobriment

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, també s’ha referit al cobriment de la ronda de Dalt. En un acte a Nou Barris, es va comprometre a continuar cobrint-la i va destacar que, “mentre tothom parla de cobrir la ronda de Dalt”, el seu govern ha estat l’únic que els darrers anys n’ha cobert una part.

Al seu programa, els comuns detallen que els pressupostos del 2023 incorporen les partides per redactar els projectes de cobertura de la ronda en els trams de l’avinguda de Vallcarca i avinguda del Jordà.

Maragall vol convertir la ronda en “un gran espai caminable”

Ernest Maragall, el candidat d’ERC a l’alcaldia, també des de Nou Barris, es va emplaçar a “començar a cobrir la ronda de Dalt a Horta, a Montbau i a on calgui“. Al programa, els republicans concreten la seva voluntat de crear “un gran espai caminable, a partir de la progressiva cobertura de la ronda de Dalt, que lligui els espais naturals, tant transversalment amb la ciutat com longitudinalment entre ells per donar un caràcter d’unitat”.

Trias també inclou el cobriment al programa

Xavier Trias, que encapçala la candidatura TriasxBCN, també ha promès en campanya el cobriment de la ronda de Dalt. Al programa, concreta que volen impulsar-lo en la propera legislatura “per generar nou sòl”, el qual volen dedicar a la creació d’espais verds i zones esportives“.

PP i Cs també en són partidaris

El Partit Popular també està a favor de la cobertura. El programa electoral incorpora un punt en què la formació es compromet a “accelerar el cobriment de les rondes”, sense concretar més. El candidat Daniel Sirera, de moment, no s’ha referit explícitament a la ronda de Dalt. Però quan ha estat consultat per betevé, ha dit que també és partidari de cobrir-la per evitar que siguin cicatrius que separin barris”.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha lamentat que “fa gaire temps que els partits prometen la cobertura de la ronda de Dalt“. El partit taronja ha assegurat que seria una oportunitat per “connectar barris, crear zones verdes i reduir la contaminació ambiental i acústica”.

Valents vol prioritzar el cobriment d’una altra ronda, la del Mig

La candidata de ValentsEva Parera, no ha parlat de la ronda de Dalt, però sí del cobriment d’una altra ronda, la del Mig. En un acte de campanya a la Gran Via de Carles III, va anunciar que si arriba al govern municipal durà a terme aquesta actuació “que ha quedat pendent durant molt de temps, com un pegat, sense acabar-se de fer”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?