Els possibles pactes postelectorals de les eleccions municipals 2023 a Barcelona han centrat la part final d’‘El debat de Barcelona’, de betevé, i Xavier Trias ha reiterat que “no farà alcaldessa Colau”. Ara bé, també ha tornat a deixar clar que ell es presenta “per guanyar” i que no continuarà dins de l’Ajuntament, a l’oposició, si no és al capdavant del govern. “Si no soc alcalde, no em quedaré escalfant la cadira”, ha afirmat.

Des de Valents, la candidata, Eva Parera, ha criticat aquest parer i s’ha preguntat qui representarà els seus votants al plenari si ell marxa. “Tinc un equip molt important”, ha respost Trias. Parera li ha retret que això suposarà que ocupin aquestes cadires candidats “exconsellers de Torra i que són de Junts”. Parera ha ironitzat que tot plegat sembla “una oficina d’ocupació”.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha recriminat a Trias que “si no fos de Junts, no tindria drets electorals per participar en el debat”. Trias ha replicat a Parera que ella “tampoc no hi seria si no fos per Manuel Valls”.

Colau diu que Collboni amaga la seva intenció de pactar amb els comuns

La candidata de BComú, Ada Colau, ha demanat “transparència i honestedat en unes enquestes molt igualades i amb molts indecisos” i ha reconegut que és segur que s’hauran de fer pactes per governar. En aquest sentit, ha criticat que Jaume Collboni (PSC) no respon amb claredat si vol pactar amb els comuns. El candidat socialista afirma que aspira a guanyar amb una àmplia majoria.

Per la seva banda, el republicà Ernest Maragall ha deixat clar que farà “un govern en què no hi sigui el PSC“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?