Ernest Maragall ha reivindicat aquest dimecres al vespre l’esperit del Primer d’Octubre i les mobilitzacions que va haver-hi a Barcelona. “Pretenen esborrar el Primer d’Octubre, que passem pàgina de tot això”, ha assegurat Maragall, assenyalant Ada Colau i Jaume Collboni. Un missatge que, ha afegit, sembla acceptar també Xavier Trias. “Nosaltres representem tot aquell afany de llibertat plena i això és el que serà Barcelona amb Esquerra al capdavant”, ha sentenciat Maragall.

Maragall ho ha dit en un acte d’ERC a la rambla del Poblenou, acompanyat novament pel president del partit, Oriol Junqueras i del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Esquerra centra esforços per guanyar al districte de Sant Martí, on el 2019 les votacions van ser molt ajustades i s’hi van acabar imposant els comuns pels pèls.

Reivindica l’esperit del Primer d’Octubre

Maragall, en la intervenció, també ha assegurat que els barcelonins es juguen a les eleccions municipals del 2023 escollir entre una futura Barcelona “submisa” o “lliure”. “Tenim a les nostres mans la capacitat d’alliberar Barcelona dels que la volen obedient”, ha exclamat Maragall, referint-se al candidat socialista, Jaume Collboni, a qui ja ha acusat en reiterades ocasions de voler convertir la ciutat en una “sucursal” de Madrid.

El cap de llista d’ERC a Barcelona ha afegit que “el pitjor” que pot passar després del 28-M és que “tinguem un govern igual”. “Tant s’hi val Colau o Collboni”, ha afirmat Maragall, tot afegint que Collboni “és la veu de la submissió”.

Proposa un impuls de la cultura al Poblenou

Sobre el barri del Poblenou, Maragall es compromet, si és alcalde, a tirar endavant el projecte dels baixos de protecció cultural per blindar més espais al barri destinats a la cultura. “Hem d’inundar la ciutat de cultura”, ha assenyalat Maragall. Proposa que el districte de Sant Martí assumeixi el lideratge en aquest sentit: amb més llibreries i espais on desenvolupar tota mena d’expressions culturals i artístiques.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?