Élite Taxi demana als seus afiliats mobilitzar-se a les eleccions municipals 2023 a Barcelona per votar al PSC. En una carta oberta, el sindicat majoritari del sector destaca el paper de Rosa Alarcón i Laia Bonet al capdavant de l’Institut Metropolità del Taxi, amb qui asseguren haver tingut “la millor interlocució que el taxi podria tenir a les institucions”. També celebren la tasca de la Guàrdia Urbana per fer que les VTC compleixin les ordenances i la feina dels socialistes al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

En canvi, el text critica la implementació de la superilla del Consell de Cent i la proliferació de carrils bici per la congestió en el trànsit que considera que provoquen: “La salut no depèn només de les partícules que hi ha a l’aire, sinó que hi ha altres dolències com l’estrès, els nervis i l’ansietat“. En aquest sentit, asseguren que “només els que passen hores i hores al cotxe carregats de paciència […] saben del que parlem”.

Élite Taxi repassa el posicionament del PSC, Barcelona en Comú, Esquerra Republicana, la CUP i Barcelona Ets Tu, partits que considera que han ajudat a “contribuir a la lluita del taxi” i, en canvi, carrega contra les intencions del PP, Ciutadans i Vox de liberalitzar el sector.

BComú i ERC responen a Élite Taxi

Colau ha respost al posicionament d’Élite Taxi. L’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú ha volgut recordar que el sector “té la meva confiança” i ha reivindicat Barcelona com la primera ciutat que ha fet una ordenança per protegir el taxi de “la competència deslleial” de les VTC. “Hem estat el model oposat d’Ayuso. El nostre compromís és indiscutible i tot el sector ho sap“, ha sentenciat.

Qui també n’ha parlat és l’alcaldable d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall. Ha aconsellat als taxistes que, si volen protegir els seus interessos, votin els republicans. “El senyor Collboni és el representant de la irrupció de la invasió de la privatització dels serveis de viatgers en aquest terreny”, ha reblat Maragall.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?