carles puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha posicionat públicament a favor de la candidatura de Xavier Trias a les eleccions municipals 2023 de Barcelona. En una piulada a Twitter, Puigdemont ha recordat que “les clavegueres de l’Estat van contribuir a foragitar el projecte transformador que havia impulsat l’alcalde Trias” i atribueix la victòria d’Ada Colau a les eleccions del 2015 a una “brutal campanya de descrèdit, de les més vergonyoses que s’han fet mai en democràcia, no va anar bé ni per Barcelona ni per Catalunya”.

Tot i això, l’expresident de la Generalitat explica que coneix Trias des de fa molts anys, i que considera que “és dels que s’arremanguen i donen la cara quan d’altres renuncien“, i afegeix que ara es torna a presentar perquè Barcelona necessita un revulsiu basat en la solvència i el lideratge de ser i sentir-se capital nacional”.

Puigdemont creu que cal demostrar que “la capital de Catalunya és fidel a la nació”

Per a l’actual diputat al Parlament Europeu, les eleccions municipals han de servir per enviar missatges als barcelonins, als catalans i al món: “Hi ha alternativa i il·lusió, Barcelona assumeix el seu rol de capital del país; i la capital de Catalunya és fidel a la nació, malgrat la dura repressió i els intents inconfessables de fer-la entrar en decadència“.

L’exalcalde concorre en aquestes eleccions municipals a Barcelona amb la candidatura Trias per Barcelona, i no pas amb les sigles de Junts per Catalunya, el partit de Carles Puigdemont. De fet, Trias no va participar a l’acte central de Junts aquest diumenge a Manresa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?