Més enllà dels partits que ja tenen representació a l’Ajuntament de Barcelona (ERC, BComú, PSC, Junts, PP, Ciutadans i Valents) i dels grups polítics que es consideren significatius amb representació a altres administracions (CUP i Vox), hi ha moltes candidatures minoritàries en la cursa per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Et presentem les propostes de tres d’aquests partits: PACMA, Nova Primàries i Barcelona Ets Tu.

PACMA vol tancar el Zoo de Barcelona

El partit animalista PACMA es presenta a les eleccions municipals amb l’objectiu que Barcelona torni a ser una ciutat amiga dels animals. El cap de llista del partit és Iván Guijarro i proposa crear una unitat de protecció animal, liderada per la regidoria de Benestar Animal i dins de l’estructura de la Guàrdia Urbana per perseguir i combatre el maltractament animal i el robatori i segrest de mascotes.

L’altre gran propòsit de la formació és tancar el Zoo de Barcelona. Assenyala que és un tipus d’instal·lació que “mercantilitza els animals” i, per això, vol reconvertir l’espai en un centre de recuperació i rescat.

Nova Primàries vol “fer de Barcelona la capital del país”

Nova Primàries s’autodefineix com un moviment ciutadà que treballa per assolir la independència de Catalunya. El cap de llista, Roger Mallola, assegura que l’objectiu és impulsar un “canvi de cultura política” a Barcelona i al conjunt del país.

Fa quatre anys, en els comicis del 2019 van obtenir prop del 4 % dels vots, encara per sota del 5 % necessari per assolir representació al consistori. Aquest 28-M confien entrar a l’Ajuntament amb dos regidors per començar a “fer de Barcelona la capital de Catalunya i no una ciutat subsidiària del poder central de Madrid”, ha explicat Mallola.

Barcelona Ets Tu es presenta com “el vot decisiu contra Colau”

Barcelona Ets Tu és la candidatura que lidera l’advocat Daniel Vosseler. Es reivindica com una candidatura lliure de polítics i un partit de gestió format per gestors. “Tots els que en formen part som autònoms, o gent de la petita i mitjana empresa”, afirma el cap de llista. “La política ja no pot resoldre els problemes de la gent”, assegura Vosseler. Es presenten com l’autèntica opció anti-Colau. “Nosaltres plantegem un canvi disruptiu a Barcelona per expulsar el populisme del consistori”, assegura el candidat.

Entre les propostes, hi ha impulsar un nou model de Guàrdia Urbana com a policia metropolitana, fer que el servei de transport públic d’autobús i metro sigui gratuït, o crear una oficina d’intervenció ràpida contra les ocupacions.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?