Mobile World Congress 2023 Barcelona

El Mobile World Congress 2023 a Barcelona ha aterrat aquest dilluns a Barcelona per presentar les últimes novetats en matèria de telefonia mòbil i noves tecnologies. El MWC 2022 a Barcelona ja va ser majoritàriament presencial. Tot i això, les setmanes abans del congrés hi va haver algunes baixes importants i les limitacions que encara hi havia per viatjar a causa de la covid van fer que només hi hagués 60.000 visitants presencials.

Aquest 2023 la GSMA espera millorar les xifres i no descarta arribar fins als 80.000 assistents gràcies, en part, a la recuperació dels visitants asiàtics. Si es complissin aquestes previsions optimistes, però, no s’arribaria als 100.000 assistents que havia tingut el MWC abans de la pandèmia.


Què vols saber sobre el MWC 2023?


Dates del Mobile World Congress 2023 a Barcelona

El Mobile World Congress 2023 a Barcelona ha començat el 27 de febrer i s’allargarà fins al 2 de març. Durant aquests quatre dies s’espera que el recinte firal de Gran Via s’ompli d’expositors i visitants interessats en el mercat de la telefonia mòbil i les noves tecnologies.

Com arribar al Mobile World Congress de Fira de Barcelona?

L’organització del Mobile World Congress 2023 a Barcelona recomana utilitzar el transport públic per accedir al recinte firal i, de fet, proporciona a tots els inscrits al saló una abonament gratuït per als quatre dies que dura al saló que permet moure’s lliurement per la zona 1 i, a més, inclou un trajecte a l’aeroport.

Metro

  • L9 Sud: parades Fira i Europa Fira (accés sud).
  • L10: parada Foc (accés nord).
  • L1: la parada de la Torrassa connecta amb l’L9 Sud.
  • L3: la parada de Zona Universitària connecta amb l’L9 Sud.
  • L5: la parada de Collblanc connecta amb l’L9 Sud.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Per facilitar la mobilitat de congressistes, FGC ha incrementat la freqüència de trens de la línia L8 i ha augmentat la capacitat dels combois que arriben al recinte firal de Gran Via.

  • L8, S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 i R60: parada Europa-Fira (accés sud)

Bus. A més de les línies de bus convencionals, TMB ha habilitat un bus llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal.

  • Línies H12, V1, 46, 65 i 79 de TMB

Renfe. La companyia ofereix als assistents del Mobile World Congress un 15 % de descompte en el preu dels bitllets d’AVE o llarga distància amb destinació Barcelona, per viatjar entre el 27 de febrer i el 2 de març. A més ha reforçat les connexions entre la nostra ciutat i Madrid, amb 8.790 places addicionals.

Hi ha alguna vaga durant el Mobile World Congress 2023 a Barcelona?

Aquesta edició del Mobile World Congress se celebra sense cap vaga convocada. Tot i que en un primer moment el sindicat de Élite Taxi havia amenaçat de convocar-ne una, finalment el sector va descartar aturar-se i no respondre al que ells consideraven una “campanya de provocació” d’Uber perquè es mobilitzessin. També van remarcar que no quedarien “com els dolents davant de l’opinió pública” per no donar servei durant el MWC.

Quines són les novetats del MWC 2023?

Una edició més, el Mobile World Congress 2023 a Barcelona porta les últimes novetats en l’àmbit de la telefonia mòbil i les noves tecnologies. Aquest any se centra, entre d’altres, en l’acceleració de la implementació de la tecnologia 5G, les noves possibilitats en l’aplicació de la realitat augmentada i l’expansió de les tecnologies digitals en tots els sectors industrials.

L’aplicació de la tecnologia en les finances i la seguretat en les xarxes obertes seran algunes altres de les qüestions cabdals del MWC 2023.

Qui intervindrà en el MWC 2023?

En el marc del Mobile World Congress 2023 a Barcelona es faran diverses xerrades en què participaran desenes de ponents que formen part de la cúpula d’empreses i organitzacions destacades en l’àmbit de la telefonia mòbil i les noves tecnologies com són la Unió Internacional de Telecomunicacions de les Nacions Unides, Ericsson, Nokia, Orange o Telefónica, entre d’altres.