(Europa Press / Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte definitiu de rehabilitació de l’immoble de Via Laietana 8-10, en el qual vol habilitar noves oficines municipals per a ús administratiu amb uns 700 treballadors, han informat fonts municipals a Europa Press aquest dimarts.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, les obres, que tindran un pressupost de 8,86 milions d’euros, començaran la segona quinzena de novembre i duraran 15 mesos. Amb aquesta actuació, el consistori traslladarà diversos serveis de les gerències de les àrees d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica i de Seguretat —distribuïts a edificis del barri Gòtic— a aquest edifici de la via Laietana.

Cinc edificis alliberats per fer-hi habitatge públic

Aquest trasllat permetrà disposar de cinc edificis al Gòtic per construir-hi habitatge públic: són els números 7, 15 i 32 del carrer d’Avinyó, el 3 del carrer de la Ciutat i el 14 del carrer del Paradís. Els cinc edificis sumen, en total, una superfície de 5.600 metres quadrats per a habitatge i de 1.500 metres per habilitar locals comercials als baixos. L’Ajuntament calcula que entre els cinc edificis hi podria haver uns 70 pisos públics.

Espai també per al nou CAP Gòtic

A més a més, a l’edifici de la via Laietana també s’hi traslladarà la Gerència de Prevenció i Seguretat, que ara se situa a l’edifici de la plaça de Carles Pi i Sunyer, i part d’aquest espai se cedirà al Servei Català de la Salut perquè hi habiliti el nou CAP Gòtic. Aquest equipament ara és al passatge de la Pau i amb aquest trasllat se’n podran ampliar les instal·lacions. L’espai sobrant de l’edifici de la plaça de Carles Pi Sunyer continuarà ocupant-lo l’Ajuntament de Barcelona.

L’edifici de via Laietana 8-10 havia estat seu dels antics jutjats de primera instància de Barcelona i és buit des de fa anys. L’Ajuntament va comprar gran part de l’espai a la Generalitat de Catalunya i el transformarà en un nou pol de serveis municipals.