És un dels teatres més grans del país i al subsol hi amaga un autèntic tresor. El TNC oculta un magatzem de més de 5.000 metres² on es custodia tot el mobiliari, la il·luminació i l’attrezzo de les obres que s’hi han representat. Un espai farcit de peces úniques on tot està catalogat per donar una segona vida al material.

Endinsar-se per aquestes catacumbes escèniques és fer tot un viatge per la història del TNC. Aquí hi ha, per exemple, un dels cartells de fusta fet a mà que van aparèixer a ‘L’auca del senyor Esteve’, de Santiago Rusiñol, que va ser l’obra de la inauguració oficial del Teatre Nacional de Catalunya, l’11 de setembre del 1997.

Material agrupat i catalogat

Articles catalogats i agrupats per categories dins aquest laberint del TNC. El director tècnic de l’equipament, Oriol Puig Garcia, explica que darrere d’aquest aparent batibull de divans, llums de canelobre, figures i vehicles diversos, hi ha un ordre per localitzar ràpidament el que es busca, en cas de necessitat per a una representació.

Escenari gegant que permet grans representacions

Un magatzem al subsol enorme, que només és possible al TNC, un dels teatres més grans de Catalunya. Té tres sales: la Gran, amb 850 localitats, la Tallers (290) i la Petita (266). A la Gran, l’escenari té unes mides inusuals, 16 metres d’obertura i 32 d’alçària. Unes dimensions que permeten tenir escenografies de grans dimensions com les de l’obra que s’hi representa actualment, ‘Els criminals’, de Ferdinand Bruckner, on apareix un edifici de 14m x 5m amb vuit habitacions i personatges que van pujant i baixant pels diferents pisos.