Biblioteca Gabriel García Márquez Barcelona

Jaume Collboni celebra que la Biblioteca Gabriel García Márquez hagi estat guardonada amb el premi de millor biblioteca del món i considera que és un exemple de com fer ciutat: “Posant les persones i la cultura al centre“, ha assegurat en una piulada. L’alcalde ha volgut felicitar els treballadors de l’equipament per la seva tasca, en especial la seva directora, Neus Castellano.

També s’ha referit als arquitectes que van dissenyar l’espai, l’estudi madrileny Suma Arquitectura, i també ha destacat l’ús que en fan els usuaris: “Han convertit la biblioteca en un espai de vida, cultura i convivència”. La Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) ha anunciat el premi a la Biblioteca Gabriel García Márquez aquest dilluns en una gala a Rotterdam.

Marcé, regidor de Cultura: “És una mostra d’admiració al model bibliotecari”

El regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, també s’ha referit al premi, que considera que referma la bona línia que segueix la xarxa de biblioteques de la ciutat: “És una mostra d’acceptació i admiració del model bibliotecari a la ciutat, desenvolupat per l’Ajuntament i la Diputació”, ha assenyalat en un comunicat distribuït per l’Ajuntament de Barcelona. També ha recordat que la ciutat va començar fa 30 anys un procés al voltant del món de les biblioteques públiques que ha esdevingut emblemàtic en el mapa internacional.